Mette Hejl er de seneste 16 år nærmest blevet synonym med bureauet Pravda, som hun i alle årene har stået i spidsen for.

Men nu har hun selv truffet en markant beslutning: Hun træder tilbage som CEO i B2B-bureauet og bliver i stedet bestyrelsesformand. Imens bliver Mark Frihagen ny CEO for Pravda, fortæller Mette Hejl og Mark Frihagen til Markedsføring.

”At jeg skifter, hvem der sidder ved bordenden, er den voksne og fornuftige beslutning. Vi har brug for et menneske i stolen med andre kompetencer, der er dygtigere til at tage Pravda til det næste niveau. Det er derfor, vi får Mark Frihagen med ombord. Det er vi heldige med og meget glade for. Vinterdæk skal skiftes engang imellem. Og det samme skal direktøren også,” siger Mette Hejl.

Hvilke kompetencer er det, Mark Frihagen har, som du selv mener, du mangler?

”Mark har større erfaring med at skalere en virksomhed fra vores punkt til en større og stadig bæredygtig forretning,” siger Mette Hejl.

”Jeg har jo lidt været en iværksætter i de mange år, jeg har været på bureauet. Fra vi var fem ansatte til ti til nu, hvor vi har en størrelse, der kræver et lidt mere corporate mindset – uden at tage magien fra bureauet. Hvis vi skal opnå en større stemme og tage flere markedsandele ude i verden, så skal vi gøre noget anderledes.”

Udover at blive bestyrelsesformand vil Mette Hejl også fremadrettet være majoritetsejer af Pravda.

Begejstret og ydmyg

Mark Frihagen kommer til bureauet fra en rolle som CEO i IT-virksomheden Unit UT. Inden da har han også haft en lang række ledende salgsroller.

Han er begejstret og ydmyg over den opgave, han får overleveret af Mette Hejl.

”Det er ganske fantastisk, og jeg glæder mig helt teenageaigtigt, selvom jeg snart fylder 50. Jeg har arbejdet sammen med Pravda i en årrække i forskellige regi, og de har altid været båret af høj faglighed og enormt sympatiske ansatte. Og hvem har ikke lyst til at være med i sådan et projekt,” siger han.

”Det glæder jeg mig helt vildt til. Og så har jeg også i mange år drømt om selv at være medejer af den forretning, jeg arbejder i, hvilket jeg bliver nu,” siger han,

Han forklarer uddybende, at hans vigtigste rolle bliver at lægge en strategi for, hvordan Pravda kan vokse globalt.

”Jeg har igennem årene arbejdet meget med at videreudvikle, skalere og flytte de forretninger, jeg er en del af. Og det ser jeg også et stort potentiale for hos Pravda,” siger han.

Glad for beslutningen

Mette Hejl er glad for at have truffet beslutningen om at trække sig væk fra CEO-rollen.

”Det har været rigtigt nemt at træffe beslutningen, selvom det måske lyder forkert. Jeg knuselsker Pravda og de mennesker, der arbejder her. Jeg vil godt lægge hånden på kogepladen og sige, at det er det mest sympatiske bureau i Danmark. Der er så fint et match imellem talent og rare mennesker, og det ses ikke ofte,” siger hun og tilføjer:

”Jeg ønsker huset det bedste, og jeg synes, det viser en god selvindsigt at komme frem til, at jeg ikke er den bedste til at lede bureauet i den næste fase. For min egen, bestyrelsens og medarbejdernes skyld. Og jeg glæder mig vanvittigt meget,” siger hun.

I rollen som bestyrelsesformand kommer Mette Hejl stadig til at have sin daglige gang på bureauet, hvor hun også vil lægge et større fokus på relationen til bureauets kunder.

”Jeg vil super gerne have et fokus på salg, kunder og at drive relationer. Og komme ud og møde kunderne for første gang og styrke salgsindsatsen. Det er det, jeg elsker. At møde en virksomhed, der skal have et problem løst. Og sørge for at de kunder, vi har, føler sig set og hørt,” siger hun.

Når den gamle CEO stadig render rundt, kan man jo også godt få lyst til at blande sig. Hvordan tror I, det samarbejde kommer til at gå, når du stadig er der så ofte, Mette?

”Jeg er totalt klar til at aflevere nøglerne til en, der kommer med et andet mindset end mig. Og vi får et fedt samarbejde. Jeg skal lære at holde min mund i mange sammenhænge, og det er en god øvelse for mig. Det er jeg klar på, og det bliver forrygende, at der kommer en anden og siger, hvordan den skal skæres,” siger Mette Hejl, imens Mark Frihagen tilføjer:

”Jeg er helt enig. Vi har brugt rigtigt meget tid på at tale om det, inden vi landede aftalen. Der er rigtigt meget, der samler Mette og jeg i vores værdisæt og relation til medarbejdere og kunder. Så jeg er helt tryg ved det,” siger Mark Frihagen.

Hvordan vil du konkret gribe jobbet som CEO an, når du starter, Mark?

”Overskriften er at komme med en stor portion ydmyghed for det, der allerede er skabt. Jeg skal få en dyb indsigt i og forståelse for forretningen og de mennesker, der er her. Det er en ekstremt veldrevet forretning med en god kultur, og det skal jeg holde fast i. Og så skal jeg bruge den viden til også at få skabt nogle nye handlinger og en ny strategi, så det både er fedt at komme arbejde, og så vi rykker bureauet,” siger han.

Pravda har i dag 38 ansatte og landede i 2022 et årsresultat før skat på 4,7 mio. kr.