En af de seneste ugers mest populære og omtalte reklamefilm – Carlsbergs britiske The Danish Way med skuespilleren Mads Mikkelsen i hovedrollen – er sandsynligvis på vej til at blive en global satsning.

Filmen er oprindelig skabt som en del af en relancerings-kampagne for Carlsbergs Export-brand i Storbritannien, men skal den rulles ud globalt, bliver det for Carlsbergs moderbrand.

Det bekræfter Iben Marie Bason, der er Marketing Director, som også fortæller, at Carlsberg netop nu er i gang med at teste filmen i flere forskellige markeder.

– Vi vil gerne vække nysgerrigheden om hele tiden at gøre det bedre, om vores danske herkomst og om Carlsbergs lange, forskningstunge historie og kulturelle arv. Det synes jeg, filmen fanger, og derfor undersøger vi lige nu, om filmen kan bruges i alle markeder, lyder det i en mail til Markedsføring fra Iben Marie Bason.

Om hvorfor filmen fungerer godt, uddyber hun:

– Den påstår ikke, Carlsberg kan løse alle verdens konflikter, men til gengæld fortæller den, at der næppe findes noget bedre end en Carlsberg pilsner, når vi hygger os sammen. Det er den historie, vi alle er faldet for – også os her på matriklen. Den er nysgerrig, lun og uprætentiøs, hvilket passer rigtig godt til Probably-platformen, og derfor er vi nu gået i gang med at teste den i de forskellige markeder.

Hvornår forventer I, at kampagnen foldes yderligere ud internationalt?

– Det er ikke besluttet endnu. Vi er selvfølgelig glade for den positive respons, men vi er kun lige gået i gang med at teste filmen i de forskellige markeder. Og så er der jo tale om en betydelig investering, så derfor skal vi være helt sikre på, at den fungerer i alle vores markeder, før vi tager en strategisk beslutning som denne.

Det er reklamebureauet Fold7, der står bag kampagnen – og som i øvrigt i anledning af den britiske kampagne har introduceret det danske “Ø” på sin hjemmeside –  så selv bureauets navn er blevet til “Føld7”.

Instruktionen har Martin Krejci taget sig af via Stink Films, men om Fold7 skal beholde en leadrolle, når og hvis Mikkelsen går globalt, er der ikke truffet beslutning om, siger Iben Marie Bason.

– Bliver der tale om nye film eller nye materialer og platforme til global brug 

– Så langt er vi slet ikke endnu, men der ligger 2-3 små film, der allerede er optaget til Carlsberg Export og det britiske marked, slutter Ibe Marie Bason.

Se eller gense Carlsbergs reklamefilm med Mads Mikkelsen her: