Det vakte opsigt, da Hill+Knowlton Strategies i sommer trak stikket på det kun 1 år gamle PR-bureau, Halo, som var en fusion mellem Hill+Knowlton og Burson Marsteller. Begge er ejet af WPP.

Dermed var Hill+Knowlton uden dansk repræsentation, men nu har man fundet en ny dansk partner, og det er en løsning, der også kan vække opsigt.

Hill+Knowlton har nemlig valgt at alliere sig med mediabureauet Mindshare, der er en del af WPP-ejede GroupM.

Bureauet har de senere år satset stærkt på at skabe et fuldt integreret medie- og kommunikationsbureau og for halvandet år siden udvidede man med PR gennem en tilknytning af den erfarne PR-mand Thomas Mark.

Aftalen med Hill+Knowlton Strategies markerer endnu en miliepæl i denne udvikling.

– Samarbejdet med Hill+Knowlton Strategies passer perfekt med Mindshares udvikling, siger Martin Ove Rasmussen, CEO Mindshare Denmark & Nordics.

– Det harmonerer godt med WPP’s horisontale strategi, og så er det sidst men ikke mindst godt nyt for vores kunder. Medie- og kommunikationsrådgivning bliver nemlig en stadig mere kompleks størrelse, fortsætte han, mens Hill+Knowltons nordiske chef, Henrik Halvorsen siger:

– Hill+Knowlton skal naturligvis være på det danske marked og vi har derfor over sommeren arbejdet på at finde en affilieret partner i Danmark. Det er et meget interessant match, hvor Mindshare’s integrerede setup supplerer vores stærke strategiske rådgivnings- og implementeringskompetencer.

Det er endnu for tidligt at sige noget om i hvilket omfang nogen af Hill+Knowltons danske kunder følger med, men man er allerede i gang med samarbejdet omkring internationale kunder.

– Der er ingen tvivl om, at Hill+Knowltons stærke kompetencer og samlede erfaring inden for PR og kommunikation styrker Mindshare betydeligt. I partnerskabet med Hill+Knowlton kan vi udkomme endnu stærkere og på en måde, der passer i et stadigt mere kompliceret marked og samfund, siger Thomas Mark.

Han fortæller videre, at aftalen med Hill+Knowlton formentlig vil indebære en oprustning med nogle nye medarbejdere.