Personale med teknisk kunnen som fx. ingeniører og IT-medarbejdere er en efterspurgt gruppe på mange af landets arbejdpladser. Ikke mindst efter, at vi nu har fået hele fire telefonselskaber herhjemme.
Franskejede Mobilix har derfor valgt at gå nye veje. Jobannoncerne udformes simpelthen som efterlysninger, hvor man forsøger at få teknikernes familie og venner til at være med i jagten på medarbejdere til Mobilix.
– I nogle tilfælde er vi måske parate til at give en form for dusør, hvis nogen kan finde den rette medarbejder til os, fortæller informationschef Bettina Ravnsmed, Mobilix.
Kampagnen kører i dagbladene og på internettet, hvor læserne opfordres til at bestille en kampagneavis hos Mobilix. Tabloidavisen indeholder en mængde oplysninger om Mobilix samt om selskabets medarbejdere – som en del af læserne vil kunne komme til at arbejde sammen med.
Selve kampagnen er udformet af Goth & Raffel.
– Propaganda er i gang med en stor sag for os. Derfor har vi bedt Goth & Raffel løse denne opgave med jobannonceringen, uddyber Bettina Ravnsmed.
– Vi søger i kampagnen mennesker, der sætter sig spor, hvor de færdes. Personer, der kan identificere sig med det unge og farvestrålende udtryk, annoncerne har, og som kan nikke genkendende til de arbejdsplads-værdier, vi beskriver i teksterne. Og de medarbejdere tror vi familie og kolleger kan være med til at hjælpe os med at finde.þ
– Internet-jobsiden bliver udformet i et tilsvarende design som annoncerne. Den vil fungere interaktivt. Og også her vil det være muligt at finde forskellige oplysninger om Mobilix som arbejdsplads. På siden vil det være muligt for alle indtaste deres cv som en uopfordret ansøgning, ligesom man desuden altid kunne finde de stillinger, vi rekrutterer til for øjeblikket. Og det er ikke så få, slutter Bettina Ravnsmed.