Kvinder er skeptiske, fornuftige og meget lidt modtagelige over for teknik-blær. Skal vi have en mobiltelefon skal den være enkel, praktisk og diskret. Men vigtigst af alt, vi skal have et alibi for at købe en.
Derfor går Mobilix nu ud med en annoncekampagne rettet mod moderne kvinder mellem 25 og 45 år. Af dem har 45 pct. en mobiltelefon, og det er for lidt mener de hos selskabet.
Men markedsføring til kvinder er noget helt særligt. De vil nemlig ikke have at vide, hvad telefonen kan teknisk sådan som mændene. De vil vide, hvorfor de skal bruge en mobiltelefon.
– En mobiltelefon er for kvinder et værktøj, ikke noget man har for at være smart, forklarer Tina Raasteen, der er senior product manager hos Mobilix. – Og netop derfor tager vi her afstand fra den gængse markedsføring, der traditionelt set er meget mandsrettet og lægger hovedvægten på nye teknologiske landvindinger.
En hjælp for Mobilix’ reklamebureau, Propaganda, har været Mobilix’ oprindelige markedsføring, som man til dels har bygget videre på. Lige fra lanceringen i Danmark har virksomhedens annoncer og film været bløde og slet ikke handlet om teknik og “gadgets“, som meget af konkurrenternes kommunikation gør. Resultatet er en kampagne på seks annoncer, alle i typisk Mobilix-look; enkelt, fritskrabet og blødt. Med tekster som: “Jeg gider ikke huske alle telefonnumre. Derfor har jeg en mobiltelefon, der kan“.
– Mobiltelefonen skal være noget, som kvinden vælger til – de må endelig ikke føle, at den bliver trukket ned over hovedet på dem. Derfor har vi også valgt nogle kvinder til annoncerne, der udstråler styrke, selvstændighed og afklarethed, siger Tina Raasteen.

TæTTERE På KVINDERNE
Et andet problem, som Mobilix har skullet tackle, er, at kvinderne heller ikke kommer de steder, hvor mobiltelefonerne sælges – mobiltelefon-forretningerne og de store radio/tv-kæder er typiske mandeuniverser. De måtte finde nye måder at komme tættere på kvinderne.
Løsningen er blevet et tæt samarbejde med Alt for damerne, koncentreret omkring ugebladets årlige mode- og livsstilsudstilling i Forum, ALT Live. Her håber Mobilix at de, som medarrangør, kan gøre deres mærke mere vedkommende.
– Det er et oplagt sted, for Alt for damerne repræsenterer de samme værdier, som vi står for. Samtidig er bladet den udstiller, der holder længst på sine gæster og gæsterne bruger også en del penge. Men vi ville ikke bare kunne stille os op og sælge telefoner. Vi bliver nødt til at have en grund til at være der. Derfor fungerer vi ikke bare som sponsor. Vi har bl.a. været med til at udvikle et Verdensshow, der byder på optrædende fra hele verden – for at skabe en forbindelse til vores budskab “Samtale fremmer forståelsen“, fortæller Claus Wilkki, advertising manager i Mobilix.
– Det handler i første omgang ikke om at sælge telefoner. Vi er der, for at komme i kontakt med kvinder, og involvere dem i Mobilix. Hvis vi først er kommet til at betyde noget for dem, og de har fået nogle gode begrundelser for at købe en mobiltelefon, skal de nok komme ind i en vores butikker, mener Tina Raasteen.
I øjeblikket har Mobilix 12 forretninger over hele landet, men håber på inden nogle år at komme op på omkring 20.


(Mobilix2)