– Lad mig lige fortælle lidt om farverne. De gule er rådgivere. De grønne har ideerne og de røde har pengene. Så nu ved I, hvor I skal henvende jer.
De fleste af de mange fremmødte griner.
Martin von Haller Grønbæk fra FDIH, Forening for Dansk Internet Handel, er godt i gang med at byde velkommen til det tredje First Tuesday-arrangement i Danmark, som i dag foregår i forskerbyen Symbion. De 330 deltagere har alle et farvet navneskilt på, som indirekte forklarer hvorfor de er mødt op.
– Der er stadig flest grønne, men både de gule og de røde er i stadig fremvækst, siger han.
FDIH er hovedsponsor for First Tuesday-arrangementet, der skal fungere som en månedligt møde, hvor investorer og idemænd kan finde sammen.
Hvert møde begynder med en paneldebat om et bestemt emne, der interesserer alle tre grupper. Ved sidste møde handlede det om investorerne. Denne aftenens tema er incubatorer, som ifølge Martin von Haller Grønbæk er stedet, hvor den gode ide kan få ro og udfoldelsesmuligheder.
Ved et bord har seks fremmødte incubatorer taget plads og får hver fem minutter til at præsentere sig selv. Efter debatten er der langt tid ind til “schmoozing“ mellem de tre grupper.
FDIH satte gang i First Tuesday-møderne på grund af en interesse i at få gang i handelen og få skabt en større opmærksomhed om de nye virksomhedstyper.
– Vi kunne se, at der var problemer med at skaffe kapital til at etablere internetvirksomheder, siger Julie Krener fra FDIH.
Hun understreger, at FDIH’s fokus er på det forhold, at der ikke flyder meget kapital.
– Internettet er generelt meget overset af de danske investorer, og de små startups har svært ved at få kapital. Med First Tuesday er der skabt en base, hvor interesserede kan lave samarbejdsaftaler og høre om hvordan de skal gøre i praksis. Man kan også høre om folk som har gjort sig nogle tanker om hvad de kan tilbyde. For yellow dots/rådgiverne er møderne en mulighed for at afsøge de nye forretningsmåder, siger hun.