I forsøget på at bryde grænserne for hvad man kan tillade sig på outdoormediet, har More Group opsat to store reklameskilte – såkaldte jumbo-boards – i København. Meningen er, at annoncørerne her skal kunne afprøve deres vilde ideer med outdoor.
– I udlandet har man i mange år set masser af eksempler på outdoorreklamer, der bryder grænserne og går ud over de almindelige flader ved fx at have mennesker eller biler placeret på skiltene, siger Henrik Sørensen, direktør i More Group.
More Group har opsat de to skærme ved indfaldsveje i København i begyndelsen af januar. For at få opmærksomhed om de nye skilte bragte More Group en plakat med røveren Tim Hansen. Plakaten blev senere pillet ned, da man ikke havde fået tilladelse fra Tim Hansen.
Henrik Sørensen understreger dog, at indholdet på de nye skærme vil overholde loven.
– Men vi mangler lidt sjov og ballade. Outdoor er et sjovt medie, og hvis man bruger det på den rigtige måde, er det også et medie, som giver stor opmærksomhed, siger han.
Belgien er et af de lande, der har haft stor succes i medierne i forbindelse med at bruge de store skærme på utraditionelle måder. Fx lavede den belgiske afdeling af More Group en outdoorskærm, hvor der sad to arbejdsløse, der søgte job.
– Vi vil godt sponsorere en lignende skærm og opsætning, hvis der er to som gider at sidde på skærmen. De kan bare ringe, så finder vi du af det, lyder opfordringen fra Henrik Sørensen, der håber, at de nye skærme kan være med til at bryde grænserne for, hvad man kan lave med outdoor.
– Nu begynder vi med to skilte, men hvis annoncørerne er med på legen går vi i gang med at finde flere steder, siger han.