Der ikke i sig selv en uoverstigelig forhindring, men ikke desto mindre har NemID-kravet til de spillelystne danskere, der sætter penge på højkant på nettet, hæmmet lysten til at spille.

Det konkluderer det britiske spilleselskab Ladbrokes ifølge Jyllands-Posten på baggrund af en undersøgelse, selskabet har fået foretaget af Maxus Research efter seks måneders liberaliseret spillelov.

For 25,8 procent af de 278 adspurgte spillere virker kravet om NemID som en stopklods for spillelysten, og langt de fleste af disse – næsten 9 af 10 – begrunder den dalende spillelyst med, at det er for besværligt at bruge NemID.

For det store flertal – knap 70 procent – har kravet ingen påvirkning, men det efterlader kun 2,6 procent, der siger, at de spiller mere efter kravet om nemID – typisk med begrundelsen, at det giver en øget sikkerhed.

Ladbrokes’ landechef Richardt Funch, siger, at undersøgelsen bekræfter den virkelighed, han i forvejen kunne se.

– Brugerundersøgelser skal naturligvis altid tages med en vis portion forbehold. Men at over 25 procent af de danske spillere spiller mindre end før indførslen af NemID, understreger de tendenser vi har set, og den feedback vi får fra vores danske kunder, siger han.

– Det siger sig selv, at brugeroplevelsen bliver mere tung, når en spiller skal have sit NemID op af lommen hver gang man skal på nettet og spille, siger Richardt Funch.

 

/ritzau/