Nescafé har ikke store chancer for at skabe dialog med deres målgruppe gennem et site, der kun indeholder produkt- og baggrundsinformation. Derfor valgte Icon Medialab at udvikle en brugerrelevant service, da man blev bedt om at gøre Nescafé synligt på nettet.
Løsningen hedder NesCard og er bygget op som brugerens eget kortværksted.
Med billeder, animationer, tekstbobler og musik kan brugeren bygge sit eget personlige postkort og sende det til en ven.
– Producenter af fast moving consumer goods er ofte nødt til at angribe forbrugeren med konkurrencer og events for overhovedet at lokke dem ind på deres website. Det kræver en stor grad af vedligeholdelse og er ofte meget dyrt. Derfor har det været oplagt at lave et site for Nescafé, der faktisk giver brugeren en sjov og relevant service… et site, folk kan bruge til noget og så dæmpe markedsføringen af produkterne ned, siger Verner Bager, Brand Consultant hos Icon Medialab A/S.
Han understreger, at Nescafé ikke må stå i vejen for kommunikationen mellem brugerne, men skal i stedet opnå sympati ved at stille en service til rådighed.
– Vi ved, at det kun er de helt unge, der benytter sig af konkurrencer over nettet. Derfor var det ikke en option, da vi skulle komme op med en idé til Nescafé, hvis målgruppe er storbymennesker, der arbejder meget og kun har sparsom tid til pleje af deres personlige relationer. Målgruppen er typisk on-line det meste af dagen i forbindelse med deres arbejde, men tjekker deres mailboks langt mere, end de besøger websites. Derfor er NesCard den oplagte måde at ramme segmentet på, siger han.