Den danske helbreds-portal Netdoktor har solgt sit engelske søsterselskab, NetDoctor, til den amerikanske mediegigant Hearst, der længe har været interesseret i at komme ind på netop det marked.
– Den engelske virksomhed har udviklet sig så godt, at der i den etablerede medieverden har været ganske stor interesse for den, siger Lars Thuesen, bestyrelsesformand og hovedaktionær i Netdoktor Holding, der ejer portalerne, til Computerworld.dk
Ifølge Computerworlds oplysninger betaler Hearst et større to-cifret millionbeløb, men dog under 50 millioner kroner, for NetDoctor.
Det er et års tid siden, at Netdoktor blev splittet op i tre selvstændige forretninger i henholdsvis London, München og Danmark med Netdoktor Holding som moderselskab.
Det skete i erkendelsen af, at de tre markeder er vidt forskellige.
NetDoctor i England har således længe haft en række lokale partnere inde i ejerkredsen. Netdoktor Holding har således haft en ejerandel på omkring 50 procent.
Hvor den danske Netdoktor-forretning har været præget af en række voldsomme økonomiske rutcheture, har den engelske forretning med et par millioner månedlige brugere givet overskud i et stykke tid.
Køberen er Hearsts britiske datterselskab National Magazine Corporation, der vil forsøge at øge trafikken til webstedet gennem koncernens magasiner.
Trods fremgangen i det engelske datterselskab har det danske moderselskab ikke været interesseret i at beholde det.
Det skyldes kort og godt, at hjertet banker for den danske forretning, fortæller Lars Thuesen.
– Vores interesse er at drive og udvikle den danske Netdoktor. Det er en spændende og sjov opgave, som er dejligt geografisk afgrænset. Derfor vil vi hellere veksle aktier i et udenlandsk selskab til danske kontanter, fortæller Lars Thuesen.
En del af pengene skal nu bruges på at udvikle den danske Netdoktor, som ifølge Lars Thuesen er inde i en god gænge, selv om selskabet har været en “begrænset økonomisk succes”, som han siger.
– Det er klart, at sådan en handel giver et økonomisk råderum til at udvikle. Men ikke alle pengene går tilbage til selskabet, for det går faktisk udmærket for tiden. Nogle af dem går også tilbage til aktionærerne, siger Lars Thuesen, der selv er hovedaktionær.
Også den tyske forretning med hovedkvarter i München er til salg for rette køber.
– Det er klart, at vi vil handle, hvis der kommer det rette tilbud. Men det er nu ikke noget, der kommer til at ske hverken i morgen eller om et halvt år, og der er ingen forhandlinger i gang, siger Lars Thuesen.
Netdoktor Holding fik i 2004 et underskud på 5,5 millioner kroner. Der forventes også underskud for 2005, men overskud i 2006, har Netdoktor tidligere oplyst til Computerworld.
Udover Danmark og Tyskland findes Netdoktor i Østrig, Sverige og Spanien. I de tre sidstnævnte lande er aktiviteterne baseret på ren franchise uden ejerskab via det danske holdingselskab. MSOL
Kilde: Computerworld.dk & Brandrepublic