Den første af de store bilproducenter til at sende en bil på det amerikanske marked, som kan prale af nul-udledning bliver Nissan. I hvert fald hvis man skal tro producenten selv.
Prototypen af den nye elektriske bil blev vist frem søndag i Tel Aviv, og Nissan forventer at at kunne sælge den endelige version til amerikanerne inden 2010. Det skriver nytimes.com.
Resten af verdens øko-orienterede bilkøbere får muligheden inden 2012.
Nissans administrerende direktør Carlos Ghosn har udtalt at satsningen på batteridrevne biler til dels skyldes stigende benzinpriser dels miljømæssige hensyn.
Serien af elbiler tager sin begyndelse med små bybiler og minivans. Renault leverer bilerne og Nissan leverer lithium-ion batterier.
Selvsamme Carlos Ghosn har tilbage i 2005 udtalt, el- og hybridbiler, som benytter både benzin og støm, var et nicheprodukt, der kun ville blive aktuelle steder med meget strenge regler for, hvad biler udlede af affaldsstoffer.
Andre bilproducenter der barsler med ideer om biler med elektrisk supplement er blandt andre Mitsubishi, General Motors og Toyota.
sm