Modevirksomheden Noa Noa er i luften med en ny kampagne, hvis omdrejningspunkt er et samarbejde med noget så usædvanligt som Afghanistans eneste kvindelige cykelhold.

Holdet drømmer om  at komme med til De Olympiske Lege i Tokyo i 2020, og Noa Noas kampagne skal hjælpe med at realisere drømmen.

Inge Kindberg, der er kommerciel direktør i Noa Noa, siger, at kampagnen med navnet Share your strength er en hyldest til alle stærke, selvstændige kvinder, fordi de ofte både kan og rummer mere, end de selv tror.

– Cykelholdet står som et lysende eksempel på kvinder, der, ud over det sædvanlige, formår at dele deres indre styrke med omverdenen. Der er derfor et helt særligt værdifællesskab i forhold til Noa Noas budskab Share your strength, og vi ønsker at yde vores beskedne bidrag til, at kvinderne lykkes med deres imponerende plan om at komme til OL, siger hun.

Noa Noa har i forbindelse med projektet inviteret holdets amerikanske manager, Shannon Galpin, til Danmark – som hun gæster netop i dag – som første skridt i aktiveringen af kampagnen.

I tilgift har Noa Noa fået tilknyttet den tidligere danske professionelle cykelstjerne Rolf Sørensen som coach for holdet. Han vil bruge sin erfaring fra cykelsporten og tilrettelægge et træningsprogram for holdet, ligesom han vil bidrage med gode råd og sparring.

Og som første aktiveringsskud i kampagnen rejser de to – Rolf Sørensen og Shannon Galpin – i denne uge rundt til udvalgte Noa Noa-butikker for at samle penge ind til cykelholdet.

Penge i pedalerne

Det foregår bl.a. ved, at der opstilles motionscykler foran Noa Noas butikker i Roskilde, Holbæk, Odense, Vejle og Silkeborg, hvor danskerne inviteres til at komme forbi og træde grundigt i pedalerne: Jo flere kilometer, der cykles, desto flere penge går der til de afghanske kvinder.

Og ifølge Inge Kindberg er der en klar rød tråd mellem konceptet Share your strength, samarbejdet med Rolf Sørensen og støtten til det afghanske cykelhold.

– Vi er en virksomhed, der altid har været dedikeret til at designe til, og kommunikere med, selvstændige kvinder. Derfor er det naturligt for os at gå mere intensivt ind i arbejdet med stærke uafhængige kvinder. Mange kvinder rummer ofte mere styrke end både de selv og andre tror, og det er disse kvinder, vi hylder med konceptet Share your strength, som netop opfordrer til, at man deler sin passion og sin historie med andre, siger hun.

Overskuddet ved salg af en limited edition canvastaske går også til de afghanske kvinder.

Du kan læse mere om projektet her – og se detaljer om ugens program her.

Noa Noa forhandles i 25 lande i flere end 160 konceptbutikker samt i yderligere 1.000 forretninger verden over. Mærket ejes af kapitalfonden Axcel, som har hjemsted i København.

Fakta om det afghanske kvindecykelhold

– Afghanistans kvindecykelhold hører under ”Afghan National Cycling Federation”.

– Der er i dag cirka 100 kvinder, som cykler i Afghanistan, og seks af dem er dygtige nok til at konkurrere.

– Holdet støttes af non profit-gruppen Mountain2Mountain, som Noa Noa har taget kontakt til for at støtte de afghanske kvinder.