Nordjyske Medier overhaler 24timer og Nyhedsavisen indenom som landets første husstandsomdelte gratisavis. ”Centrum Aften” bliver en eftermiddagsavis, og på trods af at danske dagblade har vænnet læserne af med den type avis, så tror mediachef i Carat Århus, Gitta Steffensen, på initiativet:
– Læserne mangler noget om aftenen. Ikke hurtige nyheder, som i konkurrencen med tv-aviserne vil være forældede, men artikler, der går dybere i emnerne og nærmere lokalområdet. Nordjyske får dækket huller med hensyn til målgrupper. Og annoncørerne får det, som de vil have det. De kan annoncere hele dagen, det bliver billigere, og man kan sammensætte pakker efter behov. Centrum Aften virker som en god, integreret del af Nordjyske Medier – men ikke interessant som alene-medie.
Gitta Steffensen erkender, at Centrum Aften ikke har nogen garanti for at blive læst, og der er af gode grunde ingen læsertal for bladet. Men hun vil ikke tøve med at anbefale mediet:
– Centrum Aften virker som en helhjertet satsning, og Nordjyske Medier er kanongode og ressourcestærke i Nordjylland. Næsten alt fra dette mediehus er hidtil lykkedes. Det ses på trafikaviserne, hvor Nordjyskes ”Centrum Morgen”, tidligere 10minutter, er den absolut største.
Centrum Aften udkommer i 65.000 eksemplarer. 24timer fra JP-Politiken skal også udkomme i Aalborg, og Gitta Steffensen anser det for højst sandsynligt, at byen også får Nyhedsavisen fra Islandske Dagsbrún at se. peng