Ifølge “Reklameanalysen”, som bureauet Mindshare står bag, så er tilbudsaviser år efter år den reklameform, der er bedst til at fange danskernes interesse.
 
Derfor er den trykte reklameavis også stadig et vigtigt medie for detailhandlen, men de digitale alternativer har hidtil ofte blot været PDF-versioner af printaviserne, der slet ikke udnytter de digitale muligheder.
 
Sådan er det ikke længere, da de danskere, der i dag læser SuperBrugsens og Kvicklys tilbudsavis igennem på supermarkedernes hjemmesider, eller på eTilbudsavis.dk, nu slipper for at PDF-bladre.
 
I stedet mødes de af et format, der er født digitalt. Det betyder fx, at tilbudsavisen tilpasses den enkelte enhed.
 
En langt bedre oplevelse
 
For butikskæderne betyder det digitale format, at de kan opdatere deres tilbudsaviser real-time. Fejl kan hurtigt rettes og opdateres på tværs af kanaler, og samtidig kan man f.eks. sætte tilbud på is øverst, hvis det som i dag er varmt og solrigt.
 
Med det nye, digitale format, der hedder Incito (udtales Inkito), rykker man tættere på et definitivt farvel til den trykte tilbudsavis, mener Christian Birch, medstifter af eTilbudsavis/Shopgun, der står bag den nye digitale tilbudsavis.
 
– Der har været meget snak om, at tilbudsavisen er død. Med to millioner downloads peger det snarere i retning af, at den vokser sig større digitalt, men måske er på vej i graven på print.
 
– Nu har vi fundet en erstatning for PDF’en, der er et bedre alternativ for både kæderne og brugerne. Incito gør oplevelsen bedre, ved at skabe en mere levende og indbydende tilbudsavis, end brugerne er vant til, fortsætter han.
 
Er det fremtidens tilbudsavis?
 
Der har længe været fokus på at skabe mere personlige oplevelser for folk, når de shopper eller søger inspiration online.
 
Det element understøtter Incito, så brugerne på sigt vil kunne opleve en tilbudsavis, der er mere relevant for dem.
 
Desuden understøtter formatet video og animerede billeder, hvilket skal gøre tilbudsaviserne mere levende og inspirerende, end tilfældet er i dag.
 
Detailgiganten Coop har som de første lanceret tilbudsavisen for SuperBrugsen og Kvickly i det digitale format, og snart følger virksomhedens øvrige kæder, Fakta, Irma og Dagli’ Brugsen, efter.
 
– Nu starter den digitale revolution for alvor. Det har været vigtigt at afkoble tilbudsavisen fra dens trykte arv, så vi kan komme videre digitalt. Coop er de første til at tage det skridt, og vi har endnu kun set toppen af isbjerget, slutter Christian Birch.
 
Lidt facts om Incito:
 
  • Incito bygger ikke på den trykte tilbudsavis. Den er 100 pct. digital.
  • Det er altså ikke en “død” fil, som PDF’en er, men derimod et levende format, der opdateres real-time. Artikler, der performer godt på avisernes online sider, rykkes op øverst, og ligeledes kan populære tilbud også rykkes op i toppen.
  • Formatet tilpasses det device, folk benytter, og giver derfor en langt bedre oplevelse, og på sigt kan tilbudsavisen personaliseres, så folk i højere grad ser tilbud, der er relevante for dem.
  • Der skal bruges langt færre ressourcer på opsætning af tilbudsavisen, hvilket er lidt af en game changer ift. den relativt omkostningstunge trykte tilbudsavis.