For godt fire år siden begyndte Hadsten Apotek som et af de første apoteker i Danmark at sælge apotekervarer via webshoppen Webapoteket.

Og det er ikke gået så ringe endda.

Siden begyndelsen er omsætningen vokset fra tre millioner kroner om året til over 20 millioner kroner i 2014, men der hviles bestemt ikke på laurbærrene.

Som det første apotek herhjemme har Webapoteket nemlig gjort det muligt at købe receptpligtig medicin online – og samtidig få det tilskud fra det offentlige, som man er berettiget til.

Webløsningen er lanceret i samarbejde med det digitale bureau Novicell i Aarhus.

– Salg af medicin er underlagt skarp lovgivning, hvilket stiller store krav til den løsning, vi har lanceret. Eksempelvis er der håndkøbsmedicin, som du ikke må købe, hvis du er under 18 år. Det betyder, at shoppen blandt andet har fået en integration til NemID, så vi kan verificere vores kunders identitet, siger Gunni Mikkelsen, adm. direktør i Webapoteket

Konverteringen eksploderer

Novicell har udover arbejdet med at lancere modulet, også været med til at optimere Webapotekets onlineforretning som helhed. Og partnerskabet har allerede givet kontante fordele, fortæller Gunni Mikkelsen.

– Novicell er en vigtig strategisk samarbejdspartner for os. De giver os værdifuld sparring, leverer udviklingstimer og står i spidsen for vores online markedsføring. I løbet af ganske kort tid har vi blandt andet formået at øge konverteringsraten fra vores nyhedsbrev med 16 procent, siger han.

Samtidig har kunderne også fundet vej til webshoppen fra deres mobile enheder.  

– Vi har brugt en del ressourcer på at mobiloptimere shoppen, og det giver nu resultater i form af flere konverteringer. Salget fra mobile enheder er således steget med 25 procent de seneste måneder, siger Gunni Mikkelsen.

Tilbagebetalingstid på 10 måneder

Efter lanceringen af salg af receptpligtig medicin har Novicell og Webapoteket nu taget hul på et projekt, der skal effektivisere Webapotekets lagerflow.

– Novicells force er, at de har en særdeles konstruktiv tilgang til at lave forretning online. Det handler ikke bare om at bygge store forkromede løsninger – det handler om at lave en fornuftig forretning. Selvom det er et stort arbejde at effektivisere vores lagerflow, så har investeringen tjent sig hjem på bare 10 måneder, siger Gunni Mikkelsen.

Webapoteket har 140.000 unikke besøg om måneden og leverer ordrer til hele Danmark.