I dag lancerer Danida og Udenrigsministeriet en videnskampagne, der skal sætte fokus på de nye verdensmål, som alle statsledere skal enes om i FN til september.

Udenrigsministeriet vil gerne gøre en indsats for at få flere til at få verdensmålene “på radaren” og begynde at tage stilling til, hvad der er vigtigst at fokusere på for at skabe en bedre verden.

De nye FN-mål får nemlig også betydning for danskerne selv.

For 15 år siden fastsatte FN otte andre mål for at reducere verdens fattigdom, og de virkede faktisk.

Store ambitioner

Men de nye mål bliver endnu mere ambitiøse: Nu skal de både handle om at udrydde fattigdommen og om at gøre hele kloden mere bæredygtig. Det kan ikke undgå direkte at påvirke Danmark.

Så grundtanken bag kampagnen er, at verden er blevet meget mindre og er rykket helt tæt på.

Den er et fælles ansvar – og alle er nødt til at vælge, om vi skal med “ind i kampen” eller bare stå og se passivt til.

Til at præsentere kampagnen er der udviklet et lille univers med to karakterer – Dan & Ida – i skikkelse af Jonas Schmidt og Mette Horn.

De holder til ved en pølsevogn, hvor de med deres helt forskellige personligheder diskuterer, hvordan verden kan blive et bedre sted. 

Digitalt content er krumtappen

Da det er en kampagne, der skal rumme meget viden, er der valgt en rent digitalt drevet content-strategi.

Kampagnen er bygget på over 40 elementer, som vil blive lanceret på digitale og sociale kanaler hen over en kampagneperiode på otte uger.

Contentet er udviklet over fire temaer: Opmærksomhed, refleksion, viden om resultaterne indtil nu og viden om de nye verdensmål.

Det er blevet til 14 film, 22 korte og lange artikler, en digital aktivering og et website, der samler alt indhold m.m.

Mange bureuaer involveret

Holdet bag kampagnen er et konsortium bestående af Publikum Kommunikation og Invirke, der har stået for udvikling af kampagnens strategi og faglige indhold.

Til eksekvering og udvikling af det sociale og digitale koncept har de allieret sig med det kreative digitale bureau Konstellation, der sammen med den tidligere Partners duo TorpBerthelsen har udviklet kampagnens elementer, mens Syntese har stået for medieindkøb.

– Det er utrolig dejligt at kunne udvikle en kampagne, i tæt samarbejde med en kunde der har turdet gå all in på content. Med denne kampagnetype får vi mulighed for at ramme med mange forskellige typer indhold, drive kampagnen dynamisk og øge muligheden for at ramme præcist i målgruppen. Dermed kan vi skabe interesse og involvering i en kampagne med et budskab der er tungt og kompliceret at forklare med en enkelt reklamefilm, siger Nicolai Elmqvist, CEO & partner i Konstellation.

Se en film om Dan & Ida her, og derunder en film om de nye verdensmål.