Søgekæmpen Google er i luften med et nyt, gratis partnerprogram, Google Engage, der skal klæde bureauer bedre på til dagens onlinevirkelighed, hvor annoncemarkedet i vid udstrækning er flyttet på nettet.
Google Engage-programmet henvender sig til små og mellemstore bureauer i Danmark, som vil hjælpe kunderne med digital markedsføring. Ved at deltage i Engage bliver bureauerne tilbudt gratis uddannelse, træning og støtte til salg og markedsføring.
De potentielle partnere er mindre bureauer inden for web, SEO/SEM, IT, reklame og kommunikation samt konsulenter, der rådgiver firmaer i at få succes online. Google har tidligere satset på større bureauer, men vil via Engage-programmet arbejde tættere sammen med mindre bureauer, der bl.a. tilbyder Google Adwords-tjenester til kunderne.
– Vi rådgiver omkring 2.000 små virksomheder fra den lokale dyrlæge til byens håndværkere eller begravelsesforretninger. For dem fordobler effektiv onlineannoncering nemt antallet af kunder i butikken, så her er spørgsmålet ikke, hvorvidt de skal annoncere online, men hvordan de bedst kan annoncere online, siger Allan Damborg, direktør for det Århusbaserede markedsføringsbureau Søgemedier.
Han mener, at Engage-programmet betyder bedre rådgivning og dermed større gevinster for de handlende, og der er stadig rigtig meget at komme efter både for bureauer og virksomheder
– Mange er først lige ved at opdage gevinsterne ved online markedsføring, siger Allan Damborg.
At programmet opfylder et aktuelt behov bekræftes af københavner-bureauet Just Search:
– Engage-programmmet virker som et initiativ, der kan bidrage til at højne kvaliteten af de digitale ydelser, de danske bureauer sælger til deres kunder. Det er et marked i vækst og behovet for uddannelse og videreuddannelse på området er afgjort tilstede, siger Jacob Kildebogaard, Head of Analytics og PPC bureauet i Just Search, og ejer af webanalytiker.dk.
Jesper Eiby Christoffersen, Country Marketing Manager hos Google Danmark og ansvarlig for det danske Engage-program, mener, at der alene i Danmark er hundredetusinder af mindre virksomheder, som ikke udnytter internettets fulde potentiale for at sælge deres produkt.
– Det er dem, vi håber på at nå på lokalt niveau via de bureauer, som vil deltage i vores Engage-program, siger han.
I år er det Googles mål at hjælpe og støtte 250 mindre bureauer gennem Google Engage.
– Programmet vil derfor også blive et glimrende forum til at møde ligesindede fra hele Danmark og dele erfaringer inden for digital markedsføring, slutter Jesper Eiby Christoffersen fra Google.
Du kan læse meget mere om Google Engage
her.