Ny serie: CMO’ens coronakrise: Den danske fintech-virksomhed Lunar gik sidst i marts i luften som selvstændig bank. Det var lige midt i corona-pandemien, og det betød, at der blev flyttet en del rundt på marketing-ressourcerne.

Det fortæller Sophie Juul, Campaign Manager hos Lunar, til Markedsføring, som i en ny serie stiller skarpt på CMO’ens dilemmaer og udfordringer under coronakrisen.

– En del af vores planer har været fysisk aktivering af brandet, og vi har haft nogle tiltag, som vi har været nødt til at udsætte, siger hun.

Omvendt har man testet nye – og for en digital bank måske lidt uventede – kanaler:

– Vi tester TV, fordi flow mange steder spiller en ny rolle, siger Sophie Juul.

Vil disrupte banksektoren

Lunar så dagens lys i 2015 under navnet Lunar Way, stiftet af iværksætteren Ken Villum Klausen. 

Det erklærede mål var at disrupte den traditionelle banksektor, og virksomheden kom med Nykredit som partnerbank blandt andet på Business Insiders liste over de 10 hotteste fintech-startups i Norden.

I august 2019 fik man imidlertid egen banklicens fra det danske Finanstilsyn, hvorved Lunar kastede ”Way” ud af navnet og gik i gang med at forberede sig på at blive en rigtig bank med mulighed for at lancere egne produkter og tilbyde alt fra indlån til realkredit.

Den nye status og det nye navn blev markeret i efteråret med en kampagne, skabt i samarbejde med Advice, og allerede dengang lød budskabet fra banken, at man var helt bevidst om, at man stod med det, politikerne kalder ”en ny situation” – for ingen havde endnu set en 100 procent digital, app-drevet bank på markedet.

Lanceringen var planlagt til marts 2020, men så kom corona-pandemien.

TikTok og influenter

Indtil videre er man sluppet for fyringer og nedskæringer, og lanceringen kører som planlagt lige nu, men Sophie Juul siger til Markedsføring, at der er rokeret en del rundt på allokeringerne.

– Så mens vores fysiske aktivering er skruet helt ned, har vi i stedet benyttet muligheden for at skrue op på kanaler, som vi ikke typisk bruger, siger hun og fortsætter:

. Vi tester TV, fordi flow mange steder spiller en ny rolle, vi er på radio og outdoor, fordi der også der er nogle nye muligheder. 

Samtidig har Lunar skruet op for at teste nye digitale kanaler:

– Det er for eksempel TikTok og taktisk brug af Influencer Marketing. På content-siden har selve corona-situationen også fyldt en del på egne kanaler, for vi kan se på brugernes adfærd og spørgsmål, at det optager dem, siger Sophie Juul.

Vil rykke forbrugere

Så hvad har I lært?

– At det måske står klarere end nogensinde, hvor vigtigt det er at have mange håndtag og kanaler, som vi kan skrue på, når planerne skal ændres fra den ene dag til den anden. 

Vil I agere anderledes på marketingfronten, når vi er “ude på den anden side”?

– Coronakrisen kommer helt sikkert til at rykke mange forbrugere over i mere digitale vaner. Både når det gælder indkøb, kommunikation og bank, siger Sophie Juul og tilføjer:

– Så vores opgave om at forklare, hvorfor en ren digital bank uden filialer er fremtiden, bliver måske en anden. Vi kan nok hurtigere gå direkte til fordelene i vores produkter.

Lunar ønsker ikke at oplyse virksomhedens marketingbudget.