Tuborgs appelsinsodavand, Squash, der via en serie af reklamefilm med komikerparret Jacob Haugaard og Finn Nørbygaard i spidsen erobrede store markedsandele fra 1989 og godt 10 år frem, har fået en ny Brand Story og et nyt design.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Tuborg Squash er den originale danske appelsinsodavand. Med det nye design er den godt på vej til at generobre pladsen som et elsket dansk ikon i mange årtier frem, siger Michelle Lægdsgaard Larsen, Brand Manager hos Tuborg, i meddelelsen.

To bureauer har hjulpet til

Det nye Tuborg Squash-design. Foto: PR

Den nye Brand Story kredser omkring ordene ”forfriskende original”, og ophavsmændene til dem er reklamebureauet Another, mens designbureauet Everland har visualiseret ordene i det nye Tuborg Squash-design.

– Vi har hjulpet Tuborg Squash med at finde frem til deres nye Brand Story og udviklet linjen ”Forfriskende Original”, der binder identiteten sammen med fortællingen om Tuborg Squash, oplyser Morten Hershøj, CEO og partner i Another.

Han fortsætter:

– Hos Another tror vi på, at Brand Story er fundamentet for alle succesfulde brands – og vi er stolte af at have udviklet den til Danmarks mest ikoniske sodavand.

Forfriskende uden at være fresh

Everland oplyser i pressemeddelelsen, at det nye design skulle tale til en yngre målgruppe og samtidig appellere til eksisterende fans, så det skulle være ”forfriskende uden at være fresh, original uden at blive old-school”.

Tuborg Squash har fået ny typografi. Foto: PR

Den største designmæssige forandring findes i en ny typografi, der bliver brugt i Tuborg Squashs nye logotype.

Linjerne er, ifølge meddelelsen, blevet ”mere legende med store, bløde bevægelser, og hvis du kigger godt efter, finder du det S, der smiler til dig”. 

– Detaljer er perfektion, og perfektion er ikke en detalje, har Leonardo da Vinci engang sagt. Og detaljerne for Squash er det, der sætter gang i fantasien og gør det nye design levende og inspirerende, siger Mikael Tonning, Design Director & Founding Partner hos Everland, i meddelelsen.

Den nye Tuborg Squash-design kan ses på butikshylderne nu.