Politiken har udnævnt 35-årige Stig Ørskov som nyt medlem af chefredaktionen. Han erstatter Per Knudsen, skal være redaktionschef på koncernens forlag, JP/Politikens Forlagshus. Per Knudsen har været chefredaktør siden 1995.
Skiftet er begrundet i avisens planer om at opruste kraftigt på nettet til efteråret
– Mediemarkedet ændrer sig dramatisk disse år med trafikaviser og andre gratisaviser, netaviser og andre digitale nyhedsudbud. Politiken har en stærk position på det etablerede avismarked og er særdeles godt med på nettet, så vi har et godt udgangspunkt for at placere os centralt i den nye og hårdere konkurrencesituation, siger ansvarshavende chefredaktør Tøger Seidenfaden til Politiken Online.
Efterårets satsning indebærer dels en styrkelse af den daglige avis, og dels en udbygning af netavisen samt andre digitale platforme.
– En sådan udvikling stiller krav om nytænkning til hele organisationen, naturligvis også ledelsen, og Stig Ørskov har de rette forudsætninger for at tilføre Politikens chefredaktion den dynamik, som medieudviklingen kræver af os, siger Tøger Seidenfaden.
Stig Ørskov har læst historie på Københavns Universitet og i Australien samt økonomi på RUC.
Han har været via Månedsbladet Press, analysebureauet Børsinformation, nyhedsbureauet Reuters, dagbladet Information og internetmediet Infopaq, før han kom til Politiken.