To veteraner inden den danske kommunikationsbranche, Charlotte Ersbøll og Lotte Hansen, har valgt at slå pjalterne sammen.
Det sker i virksomheden Hansen & Ersbøll Agenda, som i dag ser dagens lys. Og rent formelt sker det ved, at Charlotte Ersbøll indgår som partner i Hansen Agenda, og virksomheden hedder derfor fra i dag Hansen & Ersbøll Agenda.
Grundfilosofien er, at fremtidens forbrugere vil have aktivistiske brands:
– De fleste virksomheder vil gerne have hjælp til både at få styrket deres kerneforretning og være med til at løse samfundets udfordringer, om det er i lokalsamfundet eller på verdensscenen, siger Ersbøll og Hansen.
– En nøgle til at kunne gabe over begge ønsker på samme tid er, at virksomheder skal turde adressere, at deres produkt er en del af løsningen. Det kan de gøre gennem aktivistiske brands.
CSR som filantropi er ”yt”
Tiden er løbet fra CSR aktiviteter af mere filantropisk karakter, der ikke skaber langsigtede resultater på bundlinjen, mener de to ejere.
– Man skal tro på, at man når sine kunders hjerter ved at være synlig omkring sin rolle i samfundet og ved aktivt at være en del af løsningen. Det giver et stærkt brand i dag at sikre værdikæden i morgen.
– Aktivistiske brands er for modige organisationer, der er stolte af, hvad de gør, og som ikke er bange for at gøre samfundets udfordringer til deres strategiske ledestjerne. De lægger ikke skjul på, at de tjener penge ved at tage et aktivt samfundsansvar.
Hansen & Ersbøll Agenda leverer ydelserne i krydsfeltet mellem Branding, markedsføring, Public Affairs, og Corporate Communications.
– Vi arbejder bl.a. med FN’s verdensmål, da det er en fælles vedtaget ramme, som alle kan finde sig selv i. På det kommende folkemøde har vi et ”verdensmålstelt”, hvor vi for en stribe kunder sætter samfundsudfordringer til debat, og gennem en involverende digital platform ”folkelagkagen” beder publikum om at være med til at foretage prioriteringerne.
Global Compact er en stærk ramme
Lige nu er Charlotte Ersbøll udlånt en del af sin tid til FN’s Global Compact, verdens største frivillige initiativ for virksomheders samfundsansvar og bæredygtighed, hvor hun blandt andet leder udviklingen af en global aktivitetsplatform, der skal sætte sundhed og velvære på virksomhedernes dagsorden som fremtidens bæredygtighedstema.
Charlotte Ersbøll har en stærk baggrund for at gøre præcis det: Hun var ansat i Novo Nordisk i 12 år og som Corporate Vice President for virksomhedens Corporate Stakeholder Engagement afdeling var hun ansvarlig for udviklingen af Novo Nordisks globale corporate brand platform – ”Changing Diabetes®”, samt virksomhedens globale Public Affairs, Government Affairs og bæredygtigheds aktiviteter.
Med Changing Diabetes® fik Novo Nordisk sat diabetes på den globale dagsorden, og virksomhedens lederskab i den rette kontekst. Før Novo Nordisk var hun bl.a. med til at starte Biosector 2 op i London og var Direktør og europæisk Healthcare Practice Chair for MSL Group i London, samt Skandinavisk Healthcare Practice Chair i Burson-Marsteller i Købehavn med globalt kundeansvar for nogle af bureauets største sundhedskunder.
Stædig indsats flyttede Novo Nordisk
Gennem hele sin karriere har Charlotte Ersbøll arbejdet med at udvikle stærke produkt- og virksomhedsbrands med noget på hjerte, samt sætte strategiske samfundsagendaer og mobilisere partnerskaber med en katalytisk effekt.
– Charlotte er en af de tungeste profiler i Danmark, når det kommer til at gennemføre en omstilling til et aktivistisk brand, siger Lotte Hansen om sin partner:
– Jeg kan kun se med benovelse på den forvandling, Novo har gennemgået de sidste 15 år. Da jeg første gang hørte om virksomheden, var der rod i Afrika, og det påvirkede mit og mange andres syn på Novo den gang.
– Men efter Charlotte og hendes teams stædige arbejde er Novo i dag en global virksomhed, der ses på med respekt og deres brand er kanonstærkt, uanset om man ser på det med medarbejderøjne, ledelsesbriller eller generelt omdømme.
Skær lige ud i pap for os: Hvad er et aktivistisk brand?
– Det aktivistiske brand tager sit udgangspunkt i, at organisationen ER sin relation til omverdenen – uanset om man leverer sine ydelser B-B eller B-C.
– Det aktivistiske brand italesætter samfundets behov på en måde, så organisationen, dens medarbejdere og interessenter kan se deres rolle i at være en del af løsningen.
– Med en stærk fortælling i ryggen bliver brandet aktiveret i samfundets tjeneste. Det skaber synlig handling bag ordene, tillid og support fra medarbejdere og omverden. Det skaber også omstillingsparathed og innovationskraft, slutter de to nye partnere.