I anledning af Fars Dag 5. juni er Kræftens Bekæmpelse igen ude med initiativet Red Din Fars Dag, der opfordrer børn i alle aldre til at tage snakken med deres far om ”De 7 tegn på kræft”. 

Kampagnen er seneste eksekvering i det nu tre år gamle univers, og den er endnu en gang udviklet af Robert/Boisen & Like-minded. 

I skrivende stund – godt en tredjedel inde i kampagneperioden – har flere end 900.000 danskere ifølge bureauets oplysninger brugt tid med kampagnen. 

Derudover har flere end 22.000 liket, kommenteret eller delt kampagnens budskab.

I forhold til kommentarer, delinger og likes har kampagnen i år allerede overgået kampagnen i 2019, oplyser bureauet. Det til trods for, at kun halvdelen af mediespend er brugt indtil videre. 

Ifølge Robert/Boisen & Like-minded har ”overvældende mange” tagget deres far med opfordringen om at være opmærksom på de 7 tegn.

Handler om noget helt andet

I filmen med navnet “Den akavede snak” ser man tre fædre, der lægger an til det, de tror er en alvorssnak med deres kommende teenagebørn. En snak om de forandringer, der sker i kroppen under puberteten.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvad fædrene ikke ved, er, at børnene har en anden plan. 

De er nemlig briefet på at fortælle deres far om de forandringer, der kan ske med hans krop, når han kommer op i årene: Forandringer, der kan være tegn på kræft. 

Ligesom de tidligere år bygger kampagnen på indsigten om, at danske fædre lytter, hvis deres børn opfordrer dem til at gå til lægen.

– Faktisk viser en undersøgelse, at når rådet kommer fra deres børn, vil 9 ud af 10 fædre tage disse råd til sig, siger Helene Burén, Programleder i Kræftens Bekæmpelse. 

”Har du taget snakken med vores kære far?”

Et kig på kommentarfeltet på Facebook afslører da også, at filmen hiver i tårekanalerne:

Credit list

Kunde: Kræftens Bekæmpelse
Bureau: Robert/Boisen & Like-minded
Creatives: Klara Vilshammer & Christoffer Boas
Creative Director: Heinrich Vejlgaard
Strategy: Kim Boisen
Account Director: Nicoline La Cour
Social & Brand Activation: Alexander Faxø
Production Company: Gobsmack Productions
Producer: Nya Bille
Director: Niels Nørløv
Editor: Thorbjørn Münter
Post Production: Welcome Post

Blandt kommentarerne:

– WAOW…. bare WAOW. Den rørte mig sgu mere end man nok lige regnede med.
–  Det er nok den smukkeste reklame, I nogensinde har lavet.
– Hold nu op, hvor er det godt lavet. Både vigtigt, kærligt og sagt med humor.

Og så ”tagges” der fædre på livet løs.

– Tror det er tid til en lille snak, pops.
– XXX, der er noget vi skal snakke om. 

Alexander Faxø, Social & Brand Activation Strategist, Robert /Boisen & Like-minded, oplyser, at 40 procent af den samlede rækkevidde er drevet organisk. 

– Og kigger vi på performance kontra, hvor langt henne i kampagneperioden vi befinder os, så er vi ret godt tilfredse. Og vi ser frem til, at endnu flere tager snakken på Fars Dag nu på lørdag, siger han. 

Tidligere kampagner i Red din Fars Dag-universet har vundet sølv ved Creative Circle Award 2018, gul ved Advertising Effectiveness Awards i 2019, samt sølv og bronze ved Danish Digital Award 2020.

Følg kommentarer og reaktioner på Facebook, og se filmen – og nogle meget måbende fædre – her.

For at se indholdet skal du acceptere cookies.

Opdater dine indstillinger