Såvel Dansk Annoncørforening som bureauernes brancheorganisation, Kreativitet og Kommunikation, roser en ny metode til at opgøre biografreklame-eksponeringer på, der træder i kraft 1. januar 2021.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Egmont-ejede Dansk Reklame Film, der står bag den nye metode.

Hidtil er antallet af viste biografreklamer blevet opgjort på baggrund af dels antallet af solgte biografbilletter og dels såkaldte ”Gallup-kontakter”, men fra 1. januar 2021 bliver det udelukkende det faktiske antal solgte biografbilletter, der danner grundlag for opgørelsen.

Det kan lade sig gøre, fordi Dansk Reklame Film, der er Danmarks største udbyder af biograf-reklamer, dagligt ”får det præcise antal solgte billetter fra hver enkelt biograf brudt ned på forestillingsniveau”, oplyses det i meddelelsen.

Tidligere blev antallet af solgte billetter justeret i forhold til ”adspurgt biografforbrug”, som løbende blev opgjort af analyseinstituttet Kantar Gallup.

Og selvom kontaktprisen eller CPM (Cost per Mille, red), altså prisen for at komme i kontakt med 1.000 personer via i dette tilfælde biografreklamer, ”på papiret ændrer sig med den nye valuta”, så kommer en biografkampagne brutto til at koste “fuldstændig det samme” i 2021 som i 2020, oplyser Carsten Ellemo, CEO i Dansk Reklame Film i pressemeddelelsen.

– Nu indfører vi i Dansk Reklame Film en 1:1-måling af kampagne eksponeringer. Al relevant data er til rådighed, så vi kan sikre fuldstændig gennemsigtighed, uden at prisen på reklamen stiger, siger han.

Ny metode roses for transparens

Den nye målemetode præsenteres efter en række turbulente år for Dansk Reklame Film, der i december 2017 måtte indse, at virksomheden siden 2013 havde leveret færre kontakter på nationale kampagner end forudsat.

Det skulle Dansk Reklame Film have efterleveret, men i stedet fik mediebureauer og annoncører information om, at målene var nået. Siden har Dansk Reklame Film tilbagebetalt 95 millioner kroner til kunderne i kompensation, og i juni 2020 rejste Bagmandspolitiet sigtelse mod tre personer og Dansk Reklame Film i sagen.

Hos Dansk Annoncørforening uddeler Holger Wilcks, adm. direktør, roser til Dansk Reklame Films nye målemetode.

– Vi støtter fuldt og helt Dansk Reklame Films nye målemetode, der nu giver annoncøren reelle tal for faktisk eksponering, siger han i pressemeddelelsen.

Også Tine Aurvig-Huggenberger, CEO for Kreativitet & Kommunikation, er positiv, da brancheforeningen ”i nogle år har efterspurgt en valuta, hvor der er garanteret en 1:1 levering i biografindkøbet, hvor den enkelte reklameblok holdes op mod antal billetter fra den enkelte forestilling”.

– Det skaber mere transparens i biografindkøbet uden at gøre det dyrere at skabe effekt via biografvisning. Det støtter vi op om her hos Kreativitet & Kommunikation. Så kan vi håbe på at resten af biografmarkedet følger Dansk Reklame Films gode initiativ, siger hun i meddelelsen