– Ungdommen nu til dags er ikke, hvad den har været. Siger de ældre generationer som regel.

Men en ny kampagne fra Det Danske Spejderkorps – skabt af Aller CP, Saftig.tv og Virtuel Retorik – slår et slag for det modsatte: Ungdommen både kan og vil.

Og det ser ud til at være et budskab, der slår igennem: Siden den første kampagnefilm ramte Facebook i sidste uge, har den haft mere end 270.000 visninger – og tallet stiger fortsat. Samtidig er den nået ud til næsten en halv million.

Og hos Det Danske Spejderkorps er kommunikationschef Peter Tranevig glad for, at kampagnens budskab er blevet taget godt imod:

– Kampagnen her er et rygstød til alle børn og unge – uanset om man er spejder eller ej. Vi bliver nødt til at tage dem positivt alvorligt. Hos os møder vi hver dag unge, der både kan og vil. De har det, der skal til: Viljen, vildskaben, initiativet – og fremtiden. Derfor er det også stærkt, at så mange har kunnet se sig selv i filmens fortælling, siger han.

Frivillige en kompleks størrelse

Kampagnen er blevet til i et tæt samarbejde mellem Aller CP, Safig.tv, Virtuel Retorik og Det Danske Spejderkorps:

– Vi har bevidst valgt forskellige partnere. Aller CP, vores faste kreative bureau, Virtuel Retorik, som vi kender rigtig godt fra tidligere.

Og så Saftig.tv, et af de dygtigste produktionsselskaber i branchen. Dygtige folk, kreativ frihed og godt samarbejde har sikret en virkelig god proces, siger Peter Tranevig.

Om en af årsagerne til, at filmen er nået så langt ud, siger Frederik Lindhardt, der er chefrådgiver i Virtuel Retorik og ekstern projektleder på kampagnen:

– God PR handler om at aktivere, engagere og motivere sine modtagere. Hvis det skal lykkes, kræver det et indgående kendskab til netop modtagerne. Og det har vi haft her. Frivillige kan være en kompleks størrelse at kommunikere til og med, men spejderne har været omdrejningspunktet for alt, vi har foretaget os, og derfor har vi kunnet tage nogle meget bevidste til- og fravalg undervejs i processen.

Stærkt producerhold

Kreativ chef i Aller CP, Peter Monrad, er også begejstret for samarbejdet – og for filmen:

– Det er fantastisk at være med til at tegne strategien og profilen udadtil for denne dynamiske ungdomsorganisation, der virkelig rammer noget i tiden, og bl.a. derfor er vokset med over 1.000 nye medlemmer hvert år de sidste syv til otte år. På mange måder er filmen en naturlig kulmination på Det Danske Spejderkorps’ strategiske arbejde med at modernisere organisationen, siger han og tilføjer, at instruktør Niels Borup fra Saftig.tv har en stor del af æren for resultatet:

– Det har været helt suverænt at opleve, hvordan Niels og hans hold tog vores filmiske idéer til et helt nyt niveau – noget der oversteg vores forventninger på alle punkter, slutter Peter Monrad.

Ud over hovedfilmen rummer kampagnen også fem mindre videoer, der vil blive lanceret løbende over de næste måneder.

Desuden er der lavet diverse SoMe-versioner samt digitale og fysiske posters, som spejdergrupper over hele landet har mulighed for at bestille hjem. 

Følg Det Danske Spejderkorps på Facebook her og se filmen her.