Scanad Reklamebureau i Odense har på eget initiativ, stået bag udviklingen af en ny kampagne Unge Mod Fart – der også er blevet til en forening. Foreningen består af unge, der tager afstand fra kammeraternes fartbegær.
Kampagnen bliver, udover Scanad, finansieret i samarbejde med The Voice, TVDanmark Fyn, STV, Clausen Offset, og både Fyns Amt og Rigspolitiets Færdselsafdeling støtter op omkring projektet.
Ideen til kampagnen, der er den største trafikkampagne gennemført på Fyn, fik Scanad i sommer, da endnu en ung mand blev dræbt i trafikken.
– Rigspolitichefen annoncerede derefter, at politiet nu ville tage ud på skoler for at tale med de unge, men vi (Scanad) vidste godt, at det overhovedet ikke ville virke efter hensigten. Derfor tilbød vi i stedet for at stille vores færdigheder til rådighed, fortæller kontaktchef Gert Rasmussen fra Scanad.
Både Fyns Amt og Rigspolitiet sagde ja tak, og derefter gik Scanad ud for at finde samarbejdspartnere, der også gerne ville arbejde gratis i den gode sags tjeneste.
Kampagnen Unge Mod Fart er ikke en decideret skræmmekampagne, selv om der indgår visse skræmmeeksempler. Kampagnen forsøger at latterliggøre dem der kører for stærkt.
– Vi ved godt, at det er forkert at køre for stærkt, men vi gør det bare alligevel. Og hvis man er en ung mand, er det tilmed en sjov udfordring. Det er selvfølgelig for dumt, når man tænker på, at man kan dø af det. Derfor tror vi, at det vigtigste våben i kampen mod for høj fart, er at gøre det latterligt, for det er jo det, det er, siger Allan Erdmann. Han er en af kræfterne bag foreningen UMF, og han mistede sidste år tre venner og en fætter i to tragiske trafikuheld på Fyn.
Amtet og politiet har forsynet Scanad med talmateriale og de nødvendige tilladelser til opsætning af skilte m.v.. The Voice Fyn og TV Danmark Fyn giver gratis reklametid, Carlsberg sørger for distribution af plakater og postkort til caféerne, STV Commercial har gratis produceret 3 forskellige “reklamefilm” og Clausen Offset har trykt plakaterne.

pia