Kaare Danielsen, manden bag Danmarks største jobdatabase Jobindex, har skudt 13 millioner kroner i 123hjemmeside, der har specialiseret sig i at sælge enkle hjemmesider til markedsføring af personer og brands.

-Det er en fantastisk mulighed for 123hjemmeside, at vi har fået Kaare Danielsen om bord som investor, siger direktør Morten Elk, der er en af de to, der stiftede 123hjemmeside i 2003.

– Siden 2005 har vi satset benhårdt på internationalt salg, og det er lykkedes os at skabe en profitabel forretning med vækstrater på omkring 40 procent om året de seneste fem år, alene gennem organisk vækst. Nu har vi fået en investor, der tilfører os et stort beløb, så vi kan accelerere vores internationale vækst markant, fortsætter han.

Og der har da også været rift om de enkle danske hjemmesider uden for landets grænser, for virksomheden, der i 2011 etablerede sig på otte nye markeder, oplevede i fjor en vækst på udenlandske markeder på 38 procent og en udenlandsk kundefremgang på 37 procent.

– Den ny investering gør det muligt at sætte turbo på en udvikling, der allerede er i fuld gang, og 123hjemmeside forventer ved udgangen af 2013 at være etableret på 19 nye markeder. Vi har nogle fantastiske muligheder for at skalere vores ydelser og etablere os på endnu flere markeder meget hurtigt. Vores forretningsmodel har vist sin levedygtighed i ikke færre end 14 lande uden for Danmark, og vi ved nøjagtigt, hvilke ”knapper vi skal skrue på”, når vi går ind på et nyt marked, siger Morten Elk.

123hjemmesides kunder er primært private internetbrugere, der opretter en hjemmeside for deres familie, fritidsinteresse eller kæledyr, og små erhvervsdrivende, der har brug for en platform på nettet til markedsføring af deres virksomheder. Og det er et segment, der indtil videre har vist sig at være værd at satse på.

– Vi giver vores kunder et enkelt og billigt redskab til at skabe en hjemmeside, der sparer dem for en masse bøvl. Og det er et produkt, som kunder i en lang række lande er villige til at betale for, slutter Morten Elk.