Coronakrisen har slidt hårdt på bureaubranchen, hvor både konkurs, fyringer og lønnedgang har været på dagsordenen.

Derfor har to erfarne brancheprofiler, Niels Heilberg og Kitta Petersen, nu taget initiativ til en ny branche-jobbank, The People Bank, som vil ”hjælpe medarbejderne med at blive fundet af deres kommende arbejdsgiver.”

Det skriver parterne i en pressemeddelelse, hvoraf det også fremgår, at baggrunden er en mini-analyse af coronaens effekt på branchen, som de to har gennemført, baseret på 57 anonyme besvarelser.

Frygt og usikkerhed

– Det fremgår, at ”89% har fået justeret enten løn, pension, ferie, kontrakt – eller har modtaget en fyreseddel – sidstnævnte gælder for 60% af de adspurgte. 89% føler sig utrygge eller meget utrygge”, hedder det i meddelelsen.

I analysen spørges ind til, hvor mange der er fyret på respondenternes arbejdsplads, og fratrækker man alle dubletter, er der ifølge Niels Heilberg og Kitta Petersens tal fyret ”over 325 mennesker på cirka 25 bureauer.” 

Også branchens organisation, Kreativitet & Kommunikation har tidligere givet udtryk for, at coronakrisen ”får alvorlige og langvarige konsekvenser for det kreative Danmark.”

En analyse viste tidligere i år, at bureauerne forventer massivt omsætningsfald – og at hundredevis vil miste deres arbejde. 

Tine Aurvig-Huggenberger sagde dengang til Markedsføring, at tallene i analysen var ”udtryk for et fundamentalt chok i markedet.”

Fællesskabet mangler

Niels Heilberg har tidligere i en klumme her på Markedsføring slået til lyd for ordentlighed og anstændig behandling af bureau-medarbejdere i krisetider, og The People Bank kommer med samme tanker.

– Der har længe manglet et fællesskab i denne branche. Når det går godt, lægger vi al vores individuelle energi ind i arbejdsfælleskabet. Men når krisen rammer, og arbejdspladsen er væk, står medarbejderne helt alene – og sådan har det desværre altid været, siger Niels Heilberg og tilføjer:

– Vi vil med dette private og filantropiske initiativ hjælpe medarbejderne med at blive fundet af deres kommende arbejdsgiver. Vi er stærkere, når vi passer på hinanden, og når vi holder sammen som branche. 

Gratis i 2020

The People Bank tilbyder ”alle medarbejdere i Danmark inden for kommunikation, reklame og marketing et samlingssted og et netværk.”

– Det er vel ment, uden bagtanker og i øvrigt gratis, og vi sikrer medarbejderen synlighed og anonymitet, bedre jobmuligheder og mere ro i maven. Dem, der er markedet for at komme videre, er ganske enkelt lettere at finde, når de står sammen ét sted, i stedet for på hundredevis af personlige platforme, lyder det fra parterne.

Brugen af The People Bank er gratis i hele 2020 ”som minimum”, oplyses det og videre:

– Freelancere kan også tilmelde sig, og denne gruppe er der en særskilt plan med, som kommer til senere. Og der er ligeledes en plan for talentmassen, som lige nu står og skal finde job efter sommerferien. The People Bank er i dialog med de respektive skoler.

Læs mere om The People Bank her.