Det har længe ligget i kortene, at de nye netbureauer på et tidspunkt ville opkøbe reklamebureauer, for på den måde at kunne levere en mere fuldstændig kompetence overfor kunderne.
Da Framfab for godt en måned siden proklamerede, at de havde købt sig ind hos bureauet Halbye, Kaag og Partners blev visionen med ét til virkelighed. Netbureauet Framfab, som for få år siden ikke var andet end to mand og nogle computere, var pludselig i gang med den store opkøbsstrategi af reklamebureauer, hvor det første indkøb altså er Halbye, Kaag og Partners, et bureau, der siden starten i 1998 har skabt en del internationale kampagner og opnået solid position på det danske marked. Reklamebureauet, som skifter navn til Halbye, Kaag & Framfab, beskæftiger 11 medarbejdere og blandt kunderne finder man navne som TV2, Stimorol, Spies og Anders And & Co.
– For fem år siden indrettede vi os efter reklamebranchen, men nu er verden anderledes. Nu er det virksomhedernes e-løsninger, der bestemmer farten, og måden vi skal lave reklame og markedsføring på, siger Tim Frank Andersen, VP for International Sales & Marketing hos Framfab. Han mener, at man de næste år vil se flere kampagner, der sættes i gang via nettet eller hvor nettet spiller en central rolle.
– Den tid er forbi, hvor man laver en kampagne, der kun kører offline eller hvor onlinedelen er noget, man putter på siden hen. Fremover vil onlinedelen ofte være fuldt integreret med resten af kampagnen, siger Tim Frank.
Han nævner Nikes nye site, der er lavet af Framfab og som er en fortsættelse af offlinekampagnen i tv.
– Går man ind på sitet oplever man en fortsættelse af den verden, som bliver præsenteret i reklamen, siger han.

ONE STOP SHOP
Både Framfab og Halbye, Kaag og Partners er sikre på, at det nye samarbejde vil blive en fordel for såvel kunder som medarbejdere hos de to virksomheder.
Ifølge de to direktører vil netop kombinationen af de to bureauers kompetencer være et ultimativt tilbud til virksomheder, der ønsker at markedsføre produkter, holdninger eller aktiviteter på nettet. Framfab har viden om on-line markedsføring og udvikling af digitale forretningsstrategier og Halbye, Kaag & Partners kan levere erfaringer med internationale kampagner. Det giver samtidig kunderne mulighed for at få den en såkaldt “one stop shop“ løsning. Tim Frank understreger, at Framfab med købet nu får mulighed for at håndtere hele markedsføringsprocessen for kunderne og for at skabe kampagner og aktiviteter, der kombinerer og integrerer off- og online aktiviteter.
Mens Tim Frank ser købet af Halbye, Kaag & Partners og styrkelsen af off-line-kompetencen som en forlængelse af Framfabs strategi om at tilbyde full service ydelser til kunderne, ser Steen Halbye, der er adm.dir. hos Halbye, Kaag & Partners en stor fordel i sammenlægningen, specielt for de kunder, der i forvejen kun er kunder i reklamebureauet.
– Vi oplever, at kunderne efterspørger en vare, som de traditionelle bureauer ikke kan levere. Samtidig ser vi, at nettet sætter relevansen i højsædet – noget vi også altid har fokuseret på. I fremtiden vil der komme fokus på målbarhed, nye medier som bredbånd og det mobile net, samt et stigende behov for individualisering af budskaberne, kombineret med et meget mere internationalt marked fra dag et, siger han.

INGEN PATENT På KREATIVITET
Netop kombinationen af kompetencerne i de to virksomheder er i følge Steen Halbye med til at skabe et unikt set-up, forberedt på de nye krav i tiden. Han ser dog også andre fordele i at være sammen med Framfab, for blandt andet er reklamebureauet kendt for deres store erfaring med at lave internationale tv-kampagner og det kan hjælpe mange nye startups..
– Mange nye dot-com virksomheder vil få stor brug for netop den kompetence. De nye virksomheder skal skabe et højt kendskab på kort tid, og det kan vi. Men selvfølgelig er vi også gode til at skabe en synergi i kendskabet til allerede eksisterende firmaer, som benytter nettet i deres markedsføring, siger Steen Halbye.
Både han og Tim Frank er enige om at, de udvælger deres kunder med omtanke.
– Når man ser på bureauoversigten er der mange bureauer, som repræsenterer alt lige fra fodformede sko til termostater. Alt for mange bureauer tager alt, hvad de kan skrabe til sig og tænker mere på at få mange kunder, end om de kan levere et godt resultat, siger Steen Halbye.
Tim Frank, der selv har en fortid i reklameverden er enig.
– Reklamebureauerne trænger til at vågne lidt op. De tror, at de har eneret på at levere kreativitet. Men kreativitet findes i alle led af arbejdsprocessen lige fra programmøren til projektlederen. Det er en proces, der kræver 1 procent held og 99 procent hårdt arbejde og det har reklamebranchen ikke kunnet levere, siger han.