En af landets største net-butikker, Coop.dk, med i alt syv fagbutikker og en solid kundestrøm på mere end 1 mio. besøgende om måneden, har valgt reklamebureauet Advance efter en bureaukonkurrence tidligere i år.

Parternes første kampagne er netop nu i luften, og den skal fortælle om de muligheder og besparelser, medlemmer og andre forbrugere kan hente i fagbutikken Coop.dk/skønhed, som åbnede sidste efterår.

Butikken tilbyder kendte mærkevarer inden for kosmetik, hårpleje og skønhedsprodukter til langt lavere priser end dem, man ellers typisk finder på markedet i dag.

Manglende kendskab

Problemet var bare, viste en kundeundersøgelse, at forbrugerne simpelthen ikke vidste eller forstod, hvor attraktive priserne var – og heller ikke at både Coop-medlemmer og ikke medlemmer kan spare penge ved at handle i fagbutikken.

Peter Boris Kreilgaard, der er marketingchef hos Coop.dk, siger, at man valgte Advance til at udvikle koncept og lanceringskampagne, der sikrer kendskabet.

– Allerede i de indledende samtaler viste bureauet stor forståelse for Coop-brandets værdier, kundernes perception og vores primære konkurrenter. Og bureauet har udviklet et koncept, som skarpt og enkelt kommunikerer, at vores kunder får præcist de samme mærkevarer, bare billigere, siger han og tilføjer:

– Vi udkommer med en stærk kampagne, som vi tror kan lykkes med at kommunikere, at Coop.dk er markant billigere end konkurrenterne. At det er en ægte skønhedsbutik med de rigtige mærkevarer og at det er supernemt at shoppe på coop.dk/skønhed.

Følelser og snusfornuft

Sofie Svarre, der er strategisk direktør og partner hos Advance, siger, at skønhedsindustrien er et miks af mega-budgetter, umulige idealer og photoshop, og at man derfor her har valgt at skabe et typografisk, visuelt koncept, der både taler til følelser og snusfornuft.  

–  Et koncept, som differentierer sig fra typisk retail-kommunikation ved at engagere i mere end bare prisbudskabet. Og som ikke mindst er omkostningseffektivt at eksekvere både offline og online.  

Sofie Svarre tilføjer, at der er god ræson i at fokusere på eksisterende medlemmer først – og udnytte kontaktpunkter til at positionere, skabe trafik og salg.

– Spændingsfeltet mellem den kooperative ånd, de eksklusive skønhedsprodukter og den taktiske retail-kommunikation er interessant at arbejde med i alle kanaler, siger hun og peger på, at det skarpe løfte om mere skønhed for pengene også kan være et ekstra aktiv i medlemsrekruttering.

Kampagnen lanceres i denne uge via Coops egne kanaler til medlemmerne, i tilbudsaviser samt online og print i landets største livstils- og modemagasiner.

Det kreative team hos Advance består af Inger Tanderup (AD), Morten Kirckhoff (kreativ chef) og Michael Sten (tekst).