PR-bureauet Kemp & Kjær så først dagens lys i fjor, hvor bureauet lagde hårdt ud: 16 nye kunder blev det til det første år.

Nu har Kemp & Kjær stiftet Northern PR Network sammen med svenske Four PR og norske Mejlænder. Netværket skal ses som et alternativ til de store bureaukæder, og det retter sig især mod mellemstore virksomheder.

– Når de mellemstore skal ud i verden, ønsker de typisk lokal PR inden for et afgrænset budget, men foretrækker samtidig at arbejde med én central PR-partner tæt på hovedkvarteret. Det behov imødekommer vi med vores nordiske model, siger den ene af partnerne i Kemp & Kjær ApS, Mark Benfeldt Kjær.

På dansk initiativ

De tre bureauer har kontorer i Oslo, København og Örebro/Stockholm. Det kan blive aktuelt at udvide med flere lande eller med nye kompetencer, hvis behovet opstår.

– Vi vil løbende vurdere behovet for at tilføre ressourcer, men indtil videre er resultaterne meget tilfredsstillende for både os og de kunder, som allerede har benyttet vores nye, nordiske bredde, fortæller Jakob Kemp Hessellund, den anden partner i Kemp & Kjær.

De tre bureauer arbejder alle primært med medierelationer, og dækker også strategi, content, krisekommunikation og markeds-PR.

Kemp & Kjær tog initiativ til samarbejdet i 2015, da flere kunder efterspurgte udenlandsk PR.

– Vi snakkede med flere bureauer, og det tog lidt tid at finde nogen, hvor vi både havde god kemi, hvor fagligheden var i orden, og som vi trygt kan anbefale til vores kunder, siger Mark Benfeldt Kjær.

Lidt fakta om Kemp & Kjær

  • Kemp & Kjær startede som et samarbejde mellem Jakob Kemp Hessellund fra Hessellund Consult og Mark Benfeldt Kjær fra PrXpress, og blev formaliseret i 2015 med et fælles brand og fælles selskab.
  • Mark Benfeldt Kjær har en fortid i Toftdal & Co Public Affairs, Advice A/S, Infomedia A/S og som kampagnemedarbejder hos Radikale.
  • Jakob Kemp Hessellund er tidligere CEO i Encode ApS, som leverer marketing workflow-løsninger til reklamebureauer og store detailkæder. Jakob skiftede til PR-branchen i 2012 efter et års journalistuddannelse på DMJX.