Post Danmark og det islandsk-ejede 365 Media Scandinavias nye distributions-selskab vil ikke distribuere den gratisavis, som JP/Politkken koncernen har bebudet, man vil udgive i konkurrence med den islandske gratisavis.
– Overraskende – specielt når man tager i betragtning, at Post Danmark er involveret. Men vi er fortrøstningsfulde. Vi skal nok få vores avis ud, siger Torsten Bjerre Rasmussen, der er udnævnt som direktør for JP/Politikens avis-projekt.
Udmeldingen har da også vakt opsigt hos konkurrencestyrelsen, der ifølge Ritzau vil kigge på det nye selskab.
– Laver de en ny service, som fungerer helt uafhængigt af det øvrige Post Danmark, så er det i orden. Men er det reelt en ny service fra Post Danmark, så skal de tilbyde den til alle. Formelt stifter de et selvstændigt selskab, men vi er ikke færdige med vores overvejelser endnu, siger vicedirektør Kim Sparlund fra Konkurrencestyrelsen til Ritzau.
Det går stærkt på markedet i øjeblikket, og Torsten Bjerre Rasmussen, der blev udnævnt for en uge siden, har allerede fået sat navn på avisens chefredaktør. Det blev Poul Madsen fra Ekstra Bladets chefredaktion, og han får Claus Johansen fra JP København med som næstkommanderende.
Torsten Bjerre Rasmussen siger, at man har flere muligheder for distribution, og at man endnu ikke har valgt, hvilken konstellation, man vil gå efter. Avisen er planlagt til efteråret.
– Men vi kan speede processen op, hvis vi finder det ønskeligt. Jeg er dog enig med Svenn Dam i, at det gælder om at være bedst. Vi går efter et kvalitets-projekt, siger han.
Torsten Bjerre Rasmussen understreger samtidig, at JP/Politikens avis bliver et selvstændig profileret produkt, og at man derfor skal ansætte en række medarbejdere – heriblandt journalister.
– Men selvfølgelig vil vi have mulighed for at trække på de ressourcer, der ligger i koncernen. de vil dog ikke være bærende for avisen, siger han.
Oplag og uddelings-områder er endnu ikke. Men avisen skal være stor nok til at vinde kampen og samlet set styrke koncernen. fin