Ifølge Danmarks Statistik låner danskerne hvert år for knap 40 mia. kroner via forbrugslån og hurtige lån. Det foregår i høj grad på nettet, hvor det er hurtigere og lettere at låne end i banken, men hvor man også i høj grad skal se sig for.
Det har fået virksomheden Come&Stay, der udbyder e-mail og mobil markedsføring, til at lancere en ny hjemmeside, www.dklaan.dk, der skal give danskerne adgang til at sammenligne de såkaldte ekspreslån eller hurtiglån.
– Lånemarkedet på nettet er en jungle og rigtig mange mennesker havner i RKI, fordi de har svært ved at gennemskue lånemarkedet, og hvor meget de har råd til at låne. Hurtige online forbrugslån dækker et stigende behov hos danskerne, og derfor er det vigtigt, at de har mulighed for at sammenligne de forskellige lånetilbud, hvor årlige omkostninger i procent (ÅOP) er den vigtigste faktor, siger Torben Kristensen, der er country manager hos Come&Stay.
Brugerne holder øje
Udover at dklaan.dk foretager en analyse af de enkelte lån og bringer de relevante oplysninger frem i lyset, så er brugerne vagthund på markedet for online lån.
Brugerne har eksempelvis mulighed for at give de enkelte lånetilbud karakter og kommentere dem, oprette indlæg om lån og gode råd og kommentere hinandens indlæg for at sikre, at lån og synspunkter bliver belyst fra flere vinkler
– Udbyderne er mange og vilkårene vidt forskellige. Ser man sig ikke for, ender man med et lån på urimelige vilkår, der for mange danskere er umuligt at tilbagebetale. Det problem vil vi gerne være med til at afhjælpe, siger Torben Kristensen.
Indtil videre er l’Easy, DER, Handelsfinans, Green Credit blands samarbejdspartnerne, men der kommer flere til.
– Antallet af samarbejdspartnere vil hele tiden blive udvidet. Derudover er det planen, at vi på sigt tilknytter flere finansielle rådgivere til at besvare indlæg fra brugerne, så de har de bedste betingelser for at opnå de mest fordelagtige lånebetingelser siger Torben Kristensen.
sit