Dansk hygge er det helt store hit i det store udland i øjeblikket, og flere marketingtiltag benytter det særlige danske hygge-begreb som omdrejningspunkt.

Således også en ny co-branding-satsning fra VisitDenmark og BoConcept, der igen i år slår kræfterne sammen i en omfattende international kampagne.

Siden 2013 har turismeorganisationen og møbelkæden arbejdet sammen om kampagner, der fra forskellige vinkler har sat spot på Danmark, dansk kultur, dansk jul og møbler og design.

Samarbejdet har udviklet sig over årene, og kampagnernes resultater i form af bl.a. sign ups til nyhedsbreve, antal deltagere i konkurrencer, kendskab og positive tilkendegivelser har været støt stigende.

Forventningen i år er, at kampagnen når ud til fire mio. brugere på i alt 65 markeder – og at de to organisationer igen i år får øget antallet af modtagere af nyhedsbreve betydeligt. 

Igen i år er der en rejse til Danmark på højkant, denne gang til København Ø, der er også er location for kampagnefilmen med hygge som tema.

Hygge er ultra-hot

Kampagnen kommer ud over VisitDenmarks og BoConcepts egne kanaler til at køre med annoncer på Facebook og Instagram på de markeder, der er prioriteret af VisitDenmark.

Samtidig kører BoConcept med hygge i butikkerne: Kunderne får udleveret en lille hygge-goodiebag med Johan Bülow lakrids, stearinlys og en lille guide til selv at hygge.

Sidste år deltog 120.000 mennesker i konkurrencen, og kampagnen havde mere end 450.000 visninger, og da hygge er ultra-hot i udlandet og i internationale medier, bør dette tal kunne overgås i år.

Helle Schmidt Hansen, Marketing Brand Manager hos BoConcept, siger om kampagnen:

– Hos BoConcept har vi i årets samarbejde med VisitDenmark sat alt ind på at sprede hygge. Vores personale verden rundt er stolte af vores danske rødder, og hvad det betyder, ikke bare for produkterne men også den måde de modtager kunder på og hjælper dem til at realisere deres indretningsdrømme. Så de er alle klar til at sætte fokus på danskhed, hygge om kunderne og vise, hvordan hygge-stemningen kan skabes hjemme hos dem selv.

Ikke bare varm cacao

Jacob Lisbygd, der er Senior Projektleder i VisitDenmark, understreger dog, at der ikke kun er tale om ”hyggesokke-hygge”:

– Hygge kan også være en god dag i hinandens selskab og behøver ikke at handle om indendørsliv med strikkede sokker og varm kakao. I årets kampagne er der et stærkt urbant islæt i den moderne arkitektur i Nordhavn, der spiller godt op til BoConcepts Urban Danish Design, men også til vores fælles tema om hygge, som understøttes både af de charmerende steder på Østerbro og BoConcepts produkter.

Og hvis man skal tro kampagnefilmen, så handler en hyggelig dag i København da også om at være sammen, gå tur, opleve og lege, le og spise godt.

Filmen – som Playground Production har produceret – tager seerne med til Københavns nye bydel, 2150 Nordhavn, og lader dens moderne arkitektur spille op til Kastelskirken, Gefionspringvandet og de hyggelige barer på Bopa Plads. Se den her.