Alle kender formentlig de herlige reklamefilm fra OK Benzin, som handler om, at man skal hjælpe sin lokale sportsklub til bedre træningsforhold. ”Der kommer spyyyyd” er titlen på en af dem – ”Vandski”, ”Stangspring” og ”Trampolin” er andre – flere af dem i øvrigt prisbelønnet i indtil flere omgange.

Filmene er udviklet og kreeret af Uncle, som gennem næsten fem år har været reklamebureau for OK Benzin, men nu er det slut. Budgettet er flyttet til Zupa Recommended og dermed på sin vis flyttet tilbage, idet OK Benzin tidligere har været kunde hos Recommended i mere end 10 år.

At OK nu er tilbage hos Zupa Recommended glæder bureauets kreative direktør, Ulrik Feldskov Juul, som i sin tid selv var med til at udvikle det nuværende filmkoncept – da han var hos Uncle. Det skete i samarbejde med blandt andre Michael Paterson, som i januar sidste år forlod Uncle – også til fordel for Zupa Recommended.

Ulrik Feldskov Juul, som altså nu kommer til at arbejde med det koncept, han selv var med til at udvikle, siger:

– Jeg var i sin tid med til at ”opfinde” konceptet, og jeg er mildest sagt stolt og fornøjet over igen at få lov til at arbejde med det brand på brændstofmarkedet, der ikke bare tonser på prisen, men også har blik for at massere lidt god energi og hjerteblod ind i kommunikationen.

Men det er jo reelt længe siden, I fik OK Benzin. Hvorfor fortæller I først om det nu?

– Jamen, det er, fordi vi nu er ved at være klar med næste skud i bøssen, da der i løbet af efteråret er premiere på nye film i rækken af OK’s små velkendte doku-dramaer. De nye film tager fat, hvor ”Der kommer spyyyyd”-filmen slap.

Kilder siger imidlertid til markedsforing.dk, at der formentlig er andre årsager til, at Zupa Recommended og OK Benzin først nu offentliggør skiftet fra Uncle.

Ifølge vores oplysninger skulle der således gennem mere end et år have været tale om et juridisk slagsmål omkring konkurrenceklausuler i forbindelse med nogle af de folk, der rykkede fra Uncle til Recommended.

Det afviser Ulrik Feldskov Juul imidlertid at kende noget til. Vi ville gerne have spurgt OK Benzins marketingchef Ole Kjeldgaard om det samme, men det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra ham inden deadline.

Kampagnerne omfatter desuden print til OK’s 670 tankstationer, DM kampagner og digitale kampagner.