Kampagnen ”Tag Stilling Nu”, der netop er afsluttet, havde til formål at få danskerne tage deres holdning til organdonation op til revision, og det har virket.
I løbet af kampagnen har 50.000 danskere tilmeldt sig Donorregisteret, hvilket får Sundhedsstyrelsen og Transplantationsgruppen, som i fælleskab har iværksat kampagne til at konstatere, at målet er nået.
– Kampagnen har fået danskerne til at tale om organdonation, og det var netop formålet. Ved at tale med familie, venner og kolleger får man lettere ved at tage stilling. Og det har mange gjort, ikke bare ved at tilmelde sig Donorregistret, men også ved at udfylde donorkort eller give deres pårørende besked. Jeg tror, at det er blevet lidt lettere at tale om organdonation, og det er vejen frem til at få endnu flere til at tage stilling, siger Sundhedsstyrelsens Direktør Jesper Fisker i styrelsens nyhedsbrev.
Kampagnen har foruden de mange tilmeldinger generet stor omtale i medierne, men selvom målet er nået, er der fortsat et stort behov for organer.
Cirka 280 danskere får årligt transplanteret et organ, og lige nu er der cirka 600 på venteliste.
For dem der har taget stilling, er det stadig muligt at tilmelde sig som organdonor på hjemmesiden
http://www.tagstilling.nu/.
sm