Ota Solgryn indledte sidste år en utraditionel markedsføringskampagne, hvor logo-T-shirts indgik som element.
I år er endnu en tøjkollektion fra Ota Solgryn på gaden. Markedschef for Ota Solgryn Christian Linde: – Det kom faktisk bag på os, at de unge oplever Ota’s velkendte logo fra 50’erne som smart. Vores mål er egentlig ikke at tjene penge på at sælge tøj, men derimod at kæde Solgryn sammen med ung stil ved at placere vores brand dér, hvor forbrugerne er.
Tøjet er blot en markedsføringskanal, som skal placere Solgrynslogoet i en ny og anderledes sammenhæng og forhåbentlig efterlader logoet i de unges bevidsthed. Men på baggrund af interessen er konceptet blevet udvidet:
– I år har vi valgt at producere flere items, så der er mere at vælge imellem – der er overdele til både børn og voksne samt træningstrøjer og wristbands, siger Christian Linde.
I 2003 gik salget af OTA Solgryn igen op, og Solgryn har nu den største markedsandel siden årtusindskiftet. Om det skyldes sidste års markedsføring af T-shirts med Solgrynslogo, reklame eller er resultatet af bedre folkesundhed, kan ikke siges entydigt.
– Vi kan ikke blot hvile på laurbærrene og regne med, at generation efter generation vil sætte sig til morgenbordet med Ota Solgryn. Vi har længe set et slip mellem vores to stærkeste forbrugergrupper – børnene og de voksne – men nu er tendensen ved at vende, og den tråd forstærkes med tøjkollektionen, siger Christian Linde. pia