Dentsu Aegis-profilen Lars Bo Jeppesen har foretaget et sporskifte af de helt store.

Det står klart, efter han har skiftet bureaugruppen ud med selskabet bag F. C. København, Parken Sport & Entertainment, hvor han har første arbejdsdag som direktør fredag 1. maj.

– Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse, siger Lars Bo Jeppesen.

20. februar kom det frem, at han havde sagt sit job som Dentsu Aegis-CEO for Norden, Benelux og Central- og Østeuropa op.

– Da jeg blev kontaktet af Danmarks nationalarena og Danmarks stærkeste fodboldbrand, så var jeg ikke i tvivl om, at det var lige noget for mig, siger Lars Bo Jeppesen.

I et interview, der bringes i maj-udgaven af Markedsføring, forklarer Lars Bo Jeppesen, at der skal skabes ”verdens fedeste sponsorprodukt”. I det arbejde bliver CRM-teknologi og nye medier nøgleord. Samtidig skal oplevelserne i og uden for Telia Parken, der skal være ”always on”, boostes. 

Hvad er din plan mere konkret?

– Der kan være mange flere og forskellige former for oplevelser i Telia Parken – og rundt om den – end i dag. Både i forbindelse med fodboldkampe, koncerter og andre kulturelle arrangementer, siger Lars Bo Jeppesen.

Mange vil nok sige, at man igennem årene har forsøgt mange ting – men når alt kommer til alt, så kommer folk for at se fodbold?

– Der er bestemt også sket mange forbedringer af fodboldoplevelsen i Parken de seneste år, men det udelukker jo ikke, at vi konstant skal stræbe efter at forbedre gæsternes oplevelse i Telia Parken, siger Lars Bo Jeppesen.

Han fortsætter: 

– Jeg har selv haft mine bedste tilskueroplevelser til basket- og ishockey-kampe i New York. Og hvis vi kan lykkes med ”always on” – altså at Telia Parken bliver det, jeg kalder et multikulturelt oplevelsesrum, hvor der sker mange andre ting end fodbold og koncerter – så har man både en bredere forretningsmæssig platform og større relevans for flere.

Lars Bo Jeppesen tilføjer, at han også vil arbejde for, at selskabet bliver endnu tydeligere i forhold til sit samfundsansvar. 

Her er det oplagt at fokusere på sundhed og klima, mener han.

International profil

I en pressemeddelelse siger bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, Bo Rygaard:

– I Lars Bo Jeppesen får vi en international og kommerciel profil, der kommer med mange års ledelseserfaring og indgående kendskab til det moderne medielandskab, digital transformation og forretningsudvikling. Med ansættelsen af Lars Bo tager vi et vigtigt skridt frem på den kommercielle bane, og vi forventer, at det udvikler sig til endnu bedre kommercielle samarbejder og fanoplevelser. 

Ansættelsen betyder også, at Katja Moesgaard fratræder sin stilling som COO.

Lars Bo Jeppesen vil ligesom koncerndirektør og adm. direktør for Lalandia, Jan Harrit, manager for F.C. Københavns sportslige aktiviteter, Ståle Solbakken, rapportere til selskabets bestyrelse.

Lars Bo Jeppesen bliver også bestyrelsesformand for e-sports-satsningen North, der skal være ”blandt verdens bedste”, og han indtræder i bestyrelsen for Superligaen A/S.

Ifølge det seneste regnskab omsatte Parken Sport & Entertainment for 835 millioner kroner i 2019, hvor man kom ud med et overskud på 75 millioner kroner før skat – og 52,3 millioner kroner efter skat. 

Lars Bo Jeppesen ønsker ikke at fortælle, hvilke finansielle KPI’er han jagter.

Læs et større interview med Lars Bo Jeppesen i maj-udgaven af Markedsføring.