Social marketing-bureauet Patchwork Denmark har haft et godt 2016 med vækst på både top og bund.

Året forinden var en flytning, og et ifølge ledelsen deraf manglende fokus, årsag til, at driften gik i minus, men nu er bureauet i den grad tilbage – og det med en omsætningsvækst på 50 procent og en vækst på bundlinjen på næsten 300 procent.

– Vi glæder os over væksten, men vi må nok også erkende, at vores omsætning er ved at nå en størrelse, hvor vi ikke længere kan forvente at se tocifrede vækstrater. Men overordnet set er vi bestemt tilfredse med resultater, siger Group CEO Martin Olesen.

Han tilføjer dog, at han havde set frem til et endnu bedre resultat.

– Jeg må erkende, at vi havde håbet på, at det var gået endnu bedre. Men sidst på året løb vi ind i, at et par kampagner blev udskudt fra kundeside, og det har jo selvfølgelig påvirket resultatet.

I reelle tal leverede Patchwork i 2016 et bruttoresultat på 19,2 mio. kroner mod 12,6 mio. kroner året før, og et resultat før skat på 1,2 mio. kroner mod et lille plus på 300.000 kroner året før.

Også Norge i plus

Ud over at der har været mere at lave gennem året, så har også samarbejdet med Egmont, der købte sig ind i bureauet i slutningen af 2015, givet positiv effekt.

– Det er jo vores første fulde regnskabsår med Egmont som medejer, og det har helt klart givet vores forretning et løft, siger Martin Olesen, som tilføjer, at samarbejdet med Egmont bl.a. har budt på værdifuld sparring:

– Og så har vi med positiv effekt kunnet drage nytte af deres netværk, ligesom vi har fået professionaliseret nogle interne forretningsgange. Så det har været et særdeles positivt for os.

Patchwork beskæftiger i dag omkring 42 medarbejdere i Danmark, og på bureauets svenske og norske kontorer arbejder der sammenlagt omkring 20.

I Norge har Patchwork ifølge Martin Olesen landet et resultat på 1 mio. norske kroner, mens det har været mindre godt i Sverige, hvor året sluttede med et lille minus.

– Det nordiske perspektiv fylder fortsat meget hos os. Ud af de ti største brands vi arbejdede med i 2016, var det faktisk 8 eller 9, der var tværnordiske, slutter Martin Olesen.

Nøgletal for Patchwork Denmark

(Mio. kr.)                            2016/ 2015

Bruttoresultat:                    19,2/ 12,6

Driftsresultat:                       1,2/ – 0,2

Årets resultat:                     0,9/ 0,3