Pension er et notorisk lavinteresse-område, og det byder på særlige kommunikative udfordringer for branchen – således også for PenSam, hvor kundernes kendskab til, hvad pensionen og de tilhørende forsikringer indeholder, er lavt.

Og det er ærgerligt, synes man hos PenSam, for det giver glæde og tryghed at vide, at der både er indkomst efter endt arbejdsliv og et sikkerhedsnet under en selv og ens familie, hvis der skulle ske noget inden pensionsalderen.

Så derfor har virksomheden sammen med bureauet Fireball udviklet en ny strategi, en ny identitet og et nyt kommunikationskoncept, som skal gøre pensionsproduktet mere nærværende for kunderne.

Kernen i selskabets nye brandløfte – og i kampagnen – er, at en pension i PenSam gi’r god mening, fordi den giver kunderne mulighed for at fortsætte det liv, de godt kan lide – også den dag de holder op med at arbejde.

Prisbelønnet instruktør

Koncernkommunikationschef i PenSam, Trine Gammelgaard Stuhr, ser strategien og kampagnen som en stærk start på tættere relationer mellem kunderne og PenSam:

– Konceptet ”PenSam gi’r god mening” bliver koblet med konkrete fordele i pensionsprodukterne og den dybt indlevende kampagne, vil afgjort få vores kunder til at lytte på noget, de ikke tidligere har brugt tid på at beskæftige sig med. Det vil åbne øjnene for, hvad pensionsordningen rummer af fordele for dem og deres familier, siger hun.

For at omsætte brandløftet til kommunikation har pensionsselskabet sammen med bureauet i bogstaveligste forstand været tæt på kunderne for at forstå, hvad det er, der giver deres liv allermest mening – og derfor hvad de allermest ønsker at holde fast i.

For at sikre troværdigheden og autenticiteten, valgte Fireball en dokumentarisk tilgang og producerede en række film instrueret af den prisbelønnede danske dokumentarfilminstruktør Andreas Koefoed.

Det er der kommet en testimonial kampagne ud af med det centrale spørgsmål til kunderne: ”Hvad giver allermest mening i dit liv?”.

Kampagnen kan opleves lige nu med film, annoncer og bannere på egne og eksterne kanaler – og du kan se et par af filmene herunder.

Dorthes fristeder

Merethes stjernestunder

Kristians frirum