En af verdens største annoncører, den amerikanske pharma- og medico-gigant Johnson & Johnson, har peget på en integreret marketing case fra det danske reklamebureau Advance, som årets mest effektive.

Koncernen måler hvert år den dokumenterede effekt af sine mange tusinde kampagner – på tværs af mere end 100 lokale og globale brands – og i år var det altså danske Advance, der i overbevisende stil vandt den såkaldte James E. Burke Award.

Vinder-kampagnen og de markante resultater er skabt for Johnson & Johnsons Ipren-brand på det svenske marked, og blandt resultaterne kan nævnes en vækst på 17,5 procent i salget, et plus på tre procentpoint på markedsandelen, og en ROI på TV-reklamerne på 148 procent. Plus en analyse, der viser, at syv procent af salget af Ipren i Sverige er drevet af kommunikationen.

Og hos Advance, der i mere end 10 år har samarbejdet med Johnson & Johnson, vækker hæderen naturligt nok glæde:

Overtog et elsket univers

– Vi startede med Compeed-brandet, og  sidenhen er porteføljen udvidet med flere både internationale og lokale brands. For fire år siden vandt vi Ipren på det svenske marked i konkurrence med både svenske og engelske bureauer, så prisen er en foreløbig kulmination på et fantastisk samarbejde – og den har givet genlyd i J&J organisationen, siger Claus Wittenborg, CEO og partner hos Advance.

Om selve opgaven med Ipren på det svenske marked, fortæller Gavin Mulligan, Creative Director og partner, at den ikke var helt ligetil:

– Da vi fik Ipren opgaven stod vi overfor at skulle tage afsked med et ikonisk reklameunivers, som svenskerne havde et stort kærlighedsforhold til, men som næsten var større end brandet selv.

Afvist ved AEA

Det var derfor med stor ydmyghed, at bureauet gik til opgaven, tilføjer Gavin Mulligan og fortsætter:

– Vi tog afsæt i svenskernes forhold til smerte og gav det et humoristisk tvist i platformen, som vi kalder ”Pain doesn’t have to be so dramatic”. Kampagnen har været nomineret til flere kreative priser og endnu vigtigere har det løftet Iprens position og markedsandel og givet svenskerne et nyt univers at holde af.

Claus Wittenborg uddyber:

– Udover den store anerkendelse internt i J&J, så er det en ekstra fjer i hatten for os, at vi vinder en effectiveness award, siger han og tilføjer:

– Sidste år sendte vi en tidligere udgave af casen ind til AEA. Men casen blev overraskende afvist, da den var for internationalt orienteret. Det var vi noget trætte af, da det er et stort arbejde at lave cases og trækker meget også på kunden, så det er fedt nu at få bekræftet, at casen er god.

Du kan nærstudere Advances vinder-case her.