Den nye globale undersøgelse Media Prominence Study peger på, at reklame taber til PR – i hvert fald når det kommer til opbygningen af et brand.
Det er PR-bureauet Text 100’s analysefirma Context Analytics, der med udgangspunkt i de 100 stærkeste brands (ifølge
Interbrands 2008 Best Global Brands report), har gennemført undersøgelsen.
Rapporten, som undersøgelsen er udmundet i, viser, at der er væsentlige forskelle mellem
de forskellige brancher med hensyn til, hvor stor effekt PR har som værktøj i opbygningen af et stærkt brand.
Størst effekt har PR inden for brancher, der kræver et stort engagement og megen research inden køb af produktet, og ifølge rapporten ligger it- og bilindustrien i top.
Rapporten viser ligeledes, at 27 procent af virksomhedernes brand styres af, hvordan og hvor meget virksomheden optræder i artikler i medierne.
Ifølge rapporten har PR mindst indflydelse på virksomhedsbrands inden for beklædningsindustrien og hygiejneartikler.
– Rapporten viser, at PR bliver mere og mere vigtig for at opbygge et stærkt brand, især for virksomheder, der sælger produkter og tjenester, der kræver et stort engagement af køberen. Vi ser også i Danmark, at mange virksomheder af denne type vælger at bruge en større del af deres budget på PR, da det giver større omkostningseffektivitet og potentiale til at opbygge et stærkt brand, siger direktør Lise Schubart, Text100 i Danmark, og fortsætter:
– Desuden prioriterer mange virksomheder aktiviteter, der støtter salget, som for eksempel PR, når tiderne er turbulente, som vi pt. oplever det, og hvor recessionen i høj grad præger virksomhedernes markedsstrategier.