Det sker ikke ofte, at et prisbelønnet, internationalt designbureau slår dørene op i Danmark. Og da slet ikke et bureau, der blander sydeuropæisk designtradition og tilgang til formgivning med den nordiske kultur.

Det er imidlertid netop den kombination, der gør Lazy snail til lidt af et særsyn på det danske designbureau-marked.

Lazy snail har fokus på grafisk design, branding og packaging design. Bureauet blev grundlagt på Kreta af Ioanna Drakaki, Creative Director, i 2004.

Efter endt uddannelse i Athen vendte hun tilbage til øen, og da hun ikke kunne finde et bureau, der matchede hendes ambitioner, startede hun Lazy snail som blot 21-årig.

I 2008 mødte hun den danske fotograf Jannik Weylandt. De to blev par privat og indledte et samarbejde, og efter tre år blev Jannik Weylandt partner i Lazy snail.

Et græsk-dansk partnerskab var født, og den internationale tilgang til design og æstetik har siden været tydelig – både i bureauets arbejde og på kundelisten.

Kunder over hele verden

Lazy snail har gennem årene arbejdet for kunder i Europa, Asien og Nordamerika. Senest har bureauet udviklet packaging design for Danone i Filippinerne, og Lazy snail er netop udvalgt af hovedkontoret som en af de foretrukne bureaupartnere.

I lyset af den internationale kundeprofil og filosofi virkede det oplagt at åbne kontor i Danmark. Men ikke for at blive mere danske.

– Vi åbner ikke her for at lave ”dansk design”. Det er der allerede mange, der mestrer. Vi tilbyder er mere internationalt perspektiv for kunderne. Og en anden, mere organisk proces, hvor alle på bureauet er involveret, forklarer Ioanna Drakaki.

– En stor del af vores arbejde handler om at forstå markedet og målgruppen. På baggrund af indsigterne finder vi den kreative krog, som vi så designer ud fra.

– Altid med ideen før designet. På den måde skaber vi det, vi kalder ”visual storytelling” med udgangspunkt i produktets DNA. Hvad enten det er i Danmark, Asien eller USA, fortsætter hun.

Godt designhåndværk, ja tak

I dag beskæftiger Lazy snail syv personer på kontoret på Kreta og tre personer i København plus et netværk af freelancere. Størrelsen gør, at det team, som kunden møder på første møde, også er dem, der kører opgaven i mål. What you see is what you get. Samtidig er det et meget sammentømret team, hvor der har været utrolig lidt udskiftning, fortæller Ioanna Drakaki.

Det handler ikke om at blive de største, men om dedikationen og viljen til at skubbe til grænserne i hver eneste opgave.

– I 2004 var markedet i Grækenland præget af store bureauer. I stedet for at konkurrere med dem ville jeg udnytte fordelen ved at være lille. Få skabt et nært forhold til kunderne og en tillid, der fører til bedre løsninger – og det er stadig vores tilgang i dag, slutter Ioanna Drakaki.

Lidt om den danske bestyrelsesformand:

  • Jannik Weylandts far, Teit Weylandt, er bestyrelsesformand i Lazy snail.
  • Teit Weylandt arbejdede i sin tid sammen med Arne Jacobsen, og udover arkitektur har han også arbejdet med industrielt og grafisk design for bl.a. Novo Nordisk, Aarhus Universitet og VOLA.
  • Dette arbejde har over et halvt århundrede ført til mange danske og internationale designpriser.
  • Det er således en tung designkompetence, der sidder med ved roret af firmaet, som nu har åbnet i København.