Med jævne mellemrum beretter vi her i spalterne om reklame- og andre bureauer, der kan glæde sig over internationale anerkendelse og kreative priser for det arbejde, de laver for deres kunder.

Det gælder også det danske digitale bureau KathArt Interactive, som sidste år fx vandt en Webby Award og en Lovie Award for websitet Greenland.com.

Men nu kan KathArt Interactive også glæde sig over international hæder for sin egen hjemmeside, som gik i luften for bare en god måneds tid siden, og som nærmest kan beskrives som en virtuel rundtur i KathArts lokaler.

I går vandt sitet således internetprisen FWA (Favourite Website Awards) Site of The Day, og tidligere er det blevet til en CSS Design Award, en CSS Winner og en Awwward.

Dertil kommer omtale i Smashing Magazine, og en heftig deling af links til sitet på Facebook, Twitter og kinesiske Weibo. 

Egen medicin

Et besøg på sitet minder lidt om oplevelsen af at se en film, men hvor man selv styrer slagets gang med mus eller finger.

Undervejs møder man bureauets medarbejdere – og får også hilst på både legetøjspistoler, fjernstyrede biler og katte. For man må ikke overse betydningen af underholdning på et site, mener KathArts direktør Franz Berliner.

– Vi har fokus på at give brugerne en god og underholdende oplevelse, for vi mener, det er mindst lige så vigtig en disciplin som SEO og konverteringsoptimering, og at det i den grad kan være med til at skabe opmærksomhed og brand value. Vi har bevist den tese flere gange på kundeprojekter, men synes, at det var på tide at tage vores egen medicin, siger han.

Siden websitet blev lanceret i slutningen af juli har der været over 60.000 nye besøgende på sitet, og det daglige besøgstal er fortsat støt stigende. Mange af de besøgende er selvfølgelig designere og webudviklere fra hele verden, som skal lure lidt på, hvad bureauet har fundet på. Men der er også kunder imellem.

– Vi er indtil videre blevet inviteret til fire internationale pitches – og har allerede vundet det ene, som er nyt design til Edinburgh lufthavns website. Desuden mangler vi nogle flere dygtige webudviklere, og det er jo ikke en ulempe, at de nu ved hvem KathArt er, siger Franz Berliner.

Du kan tage på opdagelse hos KathArt Interactive her.