Rejsebranchen har været blandt de hårdest ramte brancher under coronapandemien, men nu har TUI-koncernen taget hul på en ny, international kampagne.

Herhjemme skal kampagnen – under overskriften ”Stadig Fantastisk” – minde rejsehungrende danskerne om følelsen af at være på ferie og opleve nye steder med hinanden. 

Kampagnen er blot TUI’s anden, siden pandemien ramte i starten af 2020, og ligesom den første fra august sidste år taler man heller ikke denne gang om priser, rabatter og destinationer.

– Indsigten er klar: Vi længes alle efter at rejse igen. Lysten til at komme afsted er utrolig stor, siger Lisa Rönnberg, kreativ chef, TUI Nordic, til Markedsføring og tilføjer:

– Derfor også den emotionelle tone i kampagnen. Det handler om, at vi drømmer om det, der forhåbentlig snart bliver muligt for os alle igen.

Lisa Rönnberg, kreativ chef, TUI Nordic. Foto: PR.

Inhouse på tværs af lande

I modsætning til tidligere kampagner er den nye kampagne produceret in-house. En valg, der blev truffet ”på baggrund af en hård tid i rejsebranchen.”

– Vi er utrolig stolte over at have produceret kampagnen sammen på tværs af landegrænser og på trods af, at vi ikke har haft mulighed for at rejse ud og lave filmmateriale, som vi plejer, siger Lisa Rönnberg.

Den foregående kampagne stod det svenske bureau Forsman & Bodenfors bag, og Lisa Rönnberg pointerer, at man har arbejdet med de samme platforme og de samme assets som tidligere:

– Content var lavet, men vi har efterfølgende selv stået for print, film, postproduction osv. Det har der ikke været bureauer inde over, siger hun og tilføjer, at Forsman & Bodenfors dog fortsat er TUI’s bureau i Norden.

TUI har eget inhouse kreativt studie i Stockholm, hvor der sidder omkring 12 personer, mens der i London sidder ”nogenlunde det dobbelte antal.”

– Og arbejdet er foregået i et team, sammensat af kreative fra Stockholm og London, siger Lisa Rönnberg.

Artiklen fortsætter under billedet.

Element fra TUI's nye kampagne. Foto: PR.

Lancerer på forskellige tidspunkter

Den nye kampagne adskiller sig også på andre punkter.

– Alt er vendt op og ned. Folk agerer anderledes og tænker typisk mere langsigtet. Lige nu ser vi f.eks. en usædvanlig vækst i vinterrejser, siger Lisa Rönnberg og tilføjer:

Her kan du se kampagnen

TV-reklame på: TV2, Discovery, TLC, ID, Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Kanal 9, ES1/ES2, Paramount, VH1, TV3, TV3+, Nat Geo, XEE, TV3 Sport, TV3 Max, TV 3 Plus

Program-sponsorater på: Discovery, TLC, Kanal 4, Kanal 5, Kanal 6, Kanal 9

Streaming: Viafree, TV2 Play

Sociale Medier: YouTube , Facebook, Instagram, både organisk og betalt

Print: Jyllands-Posten

– Det skyldes dels forskellige og skiftende rejseregler og -anbefalinger og deraf følgende forskellige bookingmønstre i de forskellige lande.

Konkret betyder det for eksempel, at den danske kampagne kører lige nu, den svenske ligeså, men med supplerende budskaber, og Norge først til marts.

Hvorfor er der supplerende budskaber i den svenske kampagne?

– Det hænger sammen med, at vi i Sverige ikke er i fuld lockdown og gerne må rejse til Spanien. Svenskerne kan således rejse til Gran Canaria her og nu, og det kan give anledning til supplerende budskaber. Men det overordnede koncept er det samme, siger Lisa Rönnberg.

Det betyder bl.a., at man til svenske rejsende lige nu tilbyder gratis coronatests på rejser til netop Gran Canaria.

Artiklen fortsætter under billedet.

Scene fra TUI's nye TV-reklame. Foto: PR

Spild af penge at reklamere?

I det hele taget har rejsekoncernens kommunikation helt generelt ændret stil under corona:

– Først og fremmest har vi jo normalt mange kampagner. Det har vi ikke haft det seneste år og har fortsat ikke, siger Lisa Rönnberg.

Til gengæld fortsætter rejsekoncernen et fornyet fokus på tryghed og sikkerhed. 

– F.eks. modtager vi mange spørgsmål om mulighed for ombooking og om sikkerhedsforhold på forskellige destinationer, siger Lisa Rönnberg og tilføjer:

– Så det handler om tillid og om tro på, at man er i sikre hænder. Det skal vi hele tiden være klar til at hjælpe med.

" Hvis vi forlader markedet, så vil det koste os langt mere at komme tilbage igen.
Lisa Rönnberg | kreativ chef | TUI Nordic

Facts om TUI

  • TUI (Touristik Union International) er en rejsearrangør med hovedsæder i Tyskland og England.
  • I 2007 fusionerede TUI med Thomson og dannede dermed verdens største virksomhed for rejser.
  • TUI Nordic, det tidligere Star Tour, er en rejsearrangør, der primært sælger pakkerejser til hoteller og fly i Norden.

Kilder: Tui.com og Wikipedia.org

Men selv om der må flyttes medieinvesteringer og arbejdes med forskellige budskaber efterhånden som reglerne ændres, så afviser Lisa Rönnberg, at det er spild af penge at køre kampagner:

– Det her handler om langsigtet brand value – om at være top of mind. Det er vigtigt for os at minde folk om, at vi er der. Og at være i stand til at formidle den der særlige følelse og duft af ferie, som vi alle kender, siger Lisa Rönnberg og tilføjer:

– Pointen er, at hvis vi forlader markedet, så vil det faktisk koste os langt mere at komme tilbage igen.

TUI oplyser ikke kampagnebudgettet, men i august sagde Lisa Rönnberg til Markedsføring, at budgettet år-til-år er ”lavere end vanligt” på grund af nedsat kapacitet på fly og destinationer.

Se TUI’s ny TV-reklame her – efterfulgt af to 15 sekunders-versioner til YouTube.