En af marketings største udfordringer er, at forbrugerne zapper væk fra reklamer. De gider ganske enkelt ikke spilde tiden på dem og få lussinger i form af de indbyggede push-beskeder.

Da Bilka i efteråret 2016 lancerede ”Far til fjorten”-spillet, var målet at få en stor gruppe danskere til at efterspørge mere reklame fra Bilka i stedet for at zappe væk fra den.

Det er til fulde lykkedes, og til februar når Bilka en milepæl af de større, når tidsforbruget blandt de mere end 300.000 brugere passerer to mio. timer.

Det er naturligvis reklame-budskaber a la ”Shop amok!” – ”Køb inden det er for sent!” og ”Slå til nu!”, der truer med at forurene reklameblokken.

Indefra-og-ud dur ikke

Det er kort og godt indefra-og-ud kommunikation, altså hvordan virksomhederne gerne vil lovprise sig selv, der smadrer reklamers omdømme. Hvor man i stedet kunne og burde tage hensyn til, hvad man kan få forbrugerne til at lytte til.

Læg dertil, at forbrugerne på mange digitale platforme forstyrres af påtrængende reklameformater som fx en pre-roll, når de venter på det ønskede indhold. Konsekvensen er, at mange gør sig umage for at undgå reklame.

Velkommen til Dansk Markedsføring

For at kunne læse vores artikler beder vi dig om at tilmelde dig vores nyhedsbrev - så holder vi dig opdateret med de skarpeste indsigter og branchenyheder direkte i din indbakke. Helt gratis.

Indtast venligst fornavn.
Indtast venligst efternavn.
Indtast venligst korrekt e-mailadresse
Accepter venligst vores betingelser for at tilmelde dig

Er du allerede medlem?