Mere end 13 mio. biografgængere lagde sidste år vejen forbi det store lærred, og det kan man mærke hos Dansk Reklame Film, der sælger og distribuerer biografreklamer i landets største biografer.

Selskabet har netop præsenteret regnskabet for 2016, der for femte år i træk viser vækst i et presset mediemarked.

Resultatet er det bedste nogensinde med en trecifret millionomsætning, et resultat før skat på godt 20 mio. kroner og en vækst på 16 procent vækst på bunden.

Claus Rothoff Brix, der er Nordic CEO i Dansk Reklame Film, Airmagine og Media Direct Norge, siger, at der er flere årsager til, at man kan præstere markant vækst for femte år i træk:

– Først og fremmest skyldes det vores ekstremt dedikerede medarbejdere, og dernæst vores fokus på digital strategi og insights. For os har data og insights været essentielle hjørnesten i revitaliseringen af biografmediet og dets unikke instrumentalitet. Samtidig med at lysten til at afprøve nye ting gennemsyrer vores organisation.

Datadrevet salg
Foruden reklamer på det store lærred tilbyder Dansk Reklame Film produkter som sampling, events, foyerspots og en række analyse- og dokumentationsydelser, ligesom man gennem de senere år har udviklet og drevet flere nye tiltag.

Herunder ikke mindst den intelligente out of home-reklameplatform Airmagine, som virksomheden har drevet i Københavns Lufthavn siden 2015 – samt appen Biospil, der er downloadet mere end 500.000 gange, og som er med til at skabe en digital bro mellem biografreklamer og de sociale medier.

Både for biografmediet og lufthavnsplatformen fokuserer DRF på datadrevet salg, hvilket bl.a. er med til at sikre, at forbrugerne eksponeres for de mest relevante reklamebudskaber.

– Vi lever i dag i et overvældende og meget fragmenteret medielandskab, hvor vi hver dag bliver udsat tusindvis af budskaber. Vi kan slet ikke kapere al den information. Her kan biografen tilbyde noget, som andre mediekanaler ikke kan, bl.a. fordi publikum i langt højere grad til stede og engagerede, når de er i biografen, siger Claus Brix og fortsætter:

– Samtidig tillader formatet – lærredet, billedet og lyden – en indlevelse og kvalitet, man ikke kan få på andre medier. Det gør publikum mere modtagelige over for reklamebudskaber og medvirker til, at biografen er en af de mest profitable mediekanaler for annoncørerne i dagens mediebillede.

Nøgletal 2015/2016 (1.000 kroner)

Bruttofortjeneste              43.335/46.803

Res. af primær drift          17.424/20.153

Årets resultat                     13.198/15.527