Midt i en aviskrig går Berlingske Tidende fra broadsheet til tabloid. Formatskiftet, der sker mandag den 28. august, har været undervejs i et par år, og bladsalgsdirektør Morten Suhr Hansen kalder det – og den kommende lanceringskampagne – for “god timing”. Han forklarer:
– Berlingske i tabloid bliver et stærkere og mere konkurrencedygtigt produkt, og vi bruger skiftet som anledning til at markedsføre avisen som moderne og tidssvarende. Berlingske har et ufortjent ry for at være tantet. Vi vil af-tanteficere avisen.
Det er lang tid siden, at Berlingske har været ude med en kampagne. Men det ser ud til, at tiden er blevet brugt på at spare sammen, for kampagnen bliver den største i avisens historie. Morten Suhr Hansen erkender, at ”et tocifret millionbeløb” er en slidt klassiker, så han uddyber det med, at det er et af de større af slagsen.
Kampagnens tema bliver ”Mindre størrelse, mere format”, og formatskiftet er ikke et knæfald for trafik- og gratisaviserne:
– Vi skifter format, fordi læserne og annoncørerne efterspørger det. Og fordi udenlandske kvalitetsaviser har haft gode erfaringer med det. Vi lancerer nye, kreative annonceformater, og både kommercielt og redaktionelt vil vi distancere os fra gratisaviserne, siger Morten Suhr Hansen. peng