Der er helt sikkert gået et lettelsens suk gennem Republicas kontorer i Albertslund, da Coop afgjorde konkurrencen om produktionen af alle koncernens tilbudsaviser. Resultatet blev, at Republica fortsat skal stå for produktionen af Irma, SuperBrugsen, Kvickly og Kvickly Xtra, mens Dagli’ og LokalBrugsen overgår til Berlingske Mediateam, der er en del af Orkla Mediateam, som er store i Norge på produktion af tilbudsaviser.
– Blandt de seks bureauer, der har deltaget i konkurrencen, var det reelt kun Republica, der har kapacitet til at håndtere hele produktions-porteføljen. Derfor har vi evalueret konkurrencen kæde for kæde, fortæller marketingchef Carsten Rimmer, Coop Danmark.
Han fortæller videre, at prisen selvfølgelig har spillet en stor rolle – Coop har da også opnået en reduktion af prisen – men at man også har kigget på det set-up, man har fået med.
– Og vi har så konstateret, at Republica både teknologisk og prismæssigt er helt på plads i forhold til markedet. Undtagen i forhold til Dagli’ og LokalBrugsen, hvor tilbudsaviserne er mere standardiserede og fremtræder lidt billigere, siger Carsten Rimmer.
Adm. dir. Jens Thrane-Møller, Republica, er selvsagt godt tilfreds med resultatet, og oplyser, at organisationen allerede er tilpasset, så tabet af Dagli’ og LokalBrugsen fører ikke til afskedigelser.
– Vi har benyttet lejligheden til at kigge på vores set-up, og det har ført til, at vi outsourcer nogle produktioner til udlandet. Det gælder først og fremmest billedbehandling, men det bliver ikke til Bangladesh. Vi har fundet nogle andre steder, som bedre matcher vores set-up. Vi har kigget på Bangladesh, men har skønnet, at det i for høj grad ville bringe os tilbage i tiden og kræve nogle processer, der ville æde besparelsen, siger Jens Thrane-Møller.
Herudover udvikler bureauet sig mere og mere til at bestå af et højeffektivt produktionshus under navnet Storesale, mens kommunikations-delen bliver stadig mere rettet mod et samarbejde mellem bureauerne i Danmark, Norge og Sverige. fin