”Er det til højre? Nåh, nej venstre… øh, skulle jeg dreje der?”. Kristian er komplet blottet for stedsans og kører forkert, bare han skal til bageren – og så er han hovedfiguren i benzinkæden INGO’s nye reklameunivers.

Konceptet, der allerede med succes har kørt i Sverige i efteråret, er bygget op af en række små humoristiske reklamefilm om svenske Kristian, der konstant kører forkert – og Kristians danske mor, Mette.

Reklameserien, som INGO selv kalder en roadmovie, er produceret af det svenske bureau Honesty, og INGO’s danske bureau In-Mind har mere været med som dansk sparring for at sikre, at historien og humoren også fungerer på det danske marked.

– Vi har valgt at kalde det en roadmovie, fordi det er et koncept, INGO kommer til at bygge videre på fremover. Der er grænser for hvor mange måder, vi kan fortælle, at INGO er et lavprisselskab, og derfor vil vi gerne arbejde med et univers, hvor det kan fortælles både humoristisk og på mange måder, siger Jesper Bräuner, der er kreativ chef på In-mind.

Brug for benzin til lav pris

Hos INGO i Danmark siger Jesper Hyldal, der er salgschef og landeansvarlig, at man glæder sig meget til at vise danskerne serien, der har fået titlen ”Manden uden stedsans”:

– Selvom vores hovedperson her er helt forfærdelig dårlig til at finde vej, så kender de fleste nok godt det med at være kørt forkert, og budskabet her er netop, at når du nu konstant kører en omvej, er det vigtigt med benzin til lavpris, siger han.

Og prisen er et af de vigtigste parametre, når danskerne skal vælge benzinselskab, tilføjer Jesper Hyldal:

– Forbrugernes opfattelse af INGO som et lavprisselskab er meget stærkt, så derfor vil vi i vores film gerne fortælle, hvad lavpris betyder for kunderne. Og selvom det med ”Manden uden stedsans”, er sat på spidsen, så fortæller det kunderne, at vi giver dig en bekymring mindre, fordi du hos os altid finder benzin til den lave pris.

Kampagnen begynder den 10. april og kører i første omgang i tre uger på både tv og digitale medier.

Du kan besøge kampagnesitet her – og se to af de kommende reklamefilm herunder.

Chokoladebollen

Bilforhandleren