Den danske filmproducer Anders Skotlander har på seneste oplevet stor international bevågenhed.

Det er dog ikke så meget for sit filmhåndværk, men for sin anden profession som danske romproducent.

Filmproducerem, der er i stald hos Mayday Film, er nemlig blevet hædret med to guldmedaljer ved Miami Rum Festival, hvoraf den ene endda modtog udmærkelsen som ”Best In Class”.

Forud for udvælgelsen var der således blevet gennemført en stor blindsmagning af mere end 130 rom fra hele verden, hvor især Skotlander Spirits hvide rom og en rom med havtorn faldt i god jord.

– Da Skotlander White Rum blev råbt op som Best In Class i kategorien hvid rom, jublede vi hele vejen til scenen. Vi var fundstændig overrasket og havde slet ikke forventet noget som helst. Og så skulle vi endda op en gang til og modtage guld for vores havtorn-rom, fortæller Anders Skotlander.

Den hvide rom, som vandt Best In Class er en videreudvikling af den første rom, som for et år siden lagde grundstenen for Anders Skotlanders rom-eventyr og meget passende lød RUM I.

Sidenhen er der kommet flere varianter til, og én af dem er eksempelvis RUM III, der er lagret på havtorn fra Bornholm og ligeledes vandt guld ved romfestivalen – selvom amerikanere ikke har den fjerneste idé om, hvad havtorn er.

– Amerikanerne aner ikke hvad havtorn er, men når de smager vores rom, der er meget balanceret af både syre og sødme får de lyst til at tage til Danmark, fastslår Anders Skotlander.

Med til historien skal i øvrigt nævnes, at Anders Skotlander har allieret sig med Anders Bilgram fra Nordisk Brænderi til at udvikle de ædle dråber, ligesom bureauet enteneller har sat sit aftryk på den danske roms produktdesign.

Et design, som for nyligt ved World Rum Awards i London blev tildelt prisen ”Best Ultra Premium Design” for sit enkle og eksklusive produktdesign.